Studio Roscoe Kitchen


We moved into my new studio in the beginning of this year. I needed a big kitchen so there would be enough room also to prepare some food for foodphotography shots. 
Because there was a radiator in front of the window,  we had to place the kitchen 30 cm away from the windows.  Interior architect  Laura Räihä who designed this kitchen with me had this great idea to make this 15cm high frame that surrounds the cabinets. 
Kitchen was bought from Ikea ( does not include the tab or the  handles)
Ubbalt doors are beautiful especially in natural light, so soft and calm.
Black counter top with the lifted frame, gives a nice edge for the kitchen.


Unfortunately we heard that we have to move away, because the owners of the building are going to empty this whole shipyard area and make some new buildings. That is a really shame and first it was also a quite a shock for all of us who are working in here. I started to look for a new place immediately and finally after several places I found this lovely place from other side of Helsinki. 
I am lucky to have such a talented friend because Laura reformed this kitchen so it will fit into our new place too. 
I will let you know how it looks in the new place as soon as we get it ready.



Muutimme uuteen studioomme tämän vuoden alussa. Tarvitsin sinne ison keittiön, jotta siellä olisi tarpeeksi tilaa valmistaa aterioita ruokakuvauksia varten.
Koska ikkunan edessä oli pitkä ja leveä patteri, piti  keittiö asettaa  30 cm etäisyydelle ikkunoista. Sisustusarkkitehti Laura Räihän hieno ajatus  oli tehdä  15cm korkea kehys keittiön ja tason ympärille.
Keittiö ostettiin Ikeasta (ei sisällä hanaa tai kahvoja)
Ubbalt-ovet ovat kauniit erityisesti luonnonvalossa, niin ajattomat ja rauhallisen sävyiset.
Musta työtaso nostetulla kehyksellä antaa kehykset ja särmää koko keittiölle ja estää pikkutavaroiden tipahtelun keittiön ja ikkunan välitilaan.


Valitettavasti kuulimme, että meidän on siirryttävä pois, koska rakennuksen omistajat aikovat tyhjentää koko telakan alueen ja tehdä uusia rakennuksia. Tämä on todella harmillista ja se oli myös aikamoinen järkytys kaikille meille, jotka työskentelevät täällä. Aloin etsimään uutta paikkaa heti uutisen kuultuani ja lopulta pitkällisen etsinnän jälkeen löysin tämän ihastuttavan paikan Helsingin toiselta laidalta. 
Onneksi saamme pienillä muutoksilla tämän keittiön mahtumaan myös uudelle studiolle.


Sponsored post.
Tuotteesta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan.




No comments

Post a comment