Pyrex Cook & Go









Täällä on taas testailtu reseptejä ja siinä samalla  Pyrexiltä testiin saamiani erikokoisia Cook&Go säilytysastioita, joissa voi kypsentää, säilyttää, tarjoilla, pakastaa ja sulattaa ruuan. Kätevän kannen ansiosta keittokaan ei läiky ja voit helposti ottaa eväät astiassa mukaan työpaikalle tai retkelle. Testi osoitti, että kannet ovat erittäin tiiviit, mutta myös helpot avata ja sulkea. Lasiset säilytysastiat ovat ekologiset eivätkä sisällä haitallisia valmistusaineita.
Astioiden seitsemän eri kokoa osoittautui erittäin käteviksi. Isommissa valmistui koko perheen ateria ja pienempiin sai pakattua mukaan eväät tai valmistettua suorilta pienemmän satsin ruokaa.
Osan aterioista esivalmistin jo edellisenä iltana.  Sujautin lopuksi vain kannen päälle ja laitoin jääkaappiin maustumaan. Seuraavana päivänä, kun tulin töistä kotiin, otin ruuan jääkaapista ja laitoin sen suoraan uuniin.  Kaikkina iltoina en valitettavasti jaksa olla yhtä tehokas esivalmisteluiden kanssa joten turvaudun suosikki ruokamme tortillojen pariin. Niiden valmisteluun ei töiden jälkeen uppoa tuhotomasti aikaa ja variaatioita on olemassa monia. Lisäksi valmiita tortilloja voi latoa seuraavaksi päiväksi töihin mukaan tai lapsille koulun jälkeen syötäväksi. 

Testiksi siis valmistin tortilloja, hasselback uunibataattia ja luumu-persikka crumblen.
Helppoja arkiruokia jotka sopivat myös gluteenittomille ja vegaaneille!




Tortillat



1 purkki kikherneitä
2 valkosipulinkynttä viipaleina
2 tl juustokuminaa
1 tl maldon suolaa
1/2 nippu tuoretta ruukku basilikaa
1 avokado
silmusalaattia
oliiveja
gluteenittomia tortilloja

Kaada kikherneiden nesteet pois ja huuhtele niitä siivilässä veden alla. Kaada kikherneet puhtaan keittiöliinan päälle ja kuivaa ne kevyesti.
Lisää paistinpannulle öljy ja viipaloidut valkosipulit. Lisää joukkoon kikherneet.
Paista kikherneitä öljyssä muutama minuutti ja lisää joukkoon juustokumina ja suola. Paista vielä pari minuuttia kunnes kikherneet ovat kullanruskeita ja rapsakoita pinnalta.
Anna jäähtyä. Kuori avokado ja laita blenderiin. Lisää joukkoon tuore basilika ja sekoita ainekset blenderissä sileäksi. 

Tarjoile kikherneitä, avokadotahnaa, silmusalaattia, oliiveja gluteenittomien tortillojen välissä. Voit lisätä joukkoon lisäksi yrttejä, vegaanista majoneesia ja uunissa paahdettuja valkosipuleita. Väliin kelpaa mikä vaan!





Hasselback Uunibataatti

3 keskikoista bataattia
3rkl oliiviljyä
2 valkosipulin kynttä
2 tl maldon suolaa
tuoretta timjamia 
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä


Kuumenna uuni 200 asteteeseen.
Leikkaa ohuet viipaleet perunoihin (älä leikkaa pohjaan saakka)
Yhdistä pieneen kulhoon öljy, suola ja valkosipuli.
Harjaa seos jokaiselle perunalle, niin että seosta menee myös viipaleiden väliin.
Paista cook and go astiassa noin 35-50 min tai kunnes baatit ovat pehmeitä.
Tarjoile hienonnetun korianterin, chilin ja lime viipaleiden kera.




Luumu-Persikka Crumble

5 kpl luumuja
5 kpl persikoita
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0.5 dl pilkottuja pekaaninpähkinöitä
100g vegaanista margariinia (keiju)
1 dl kookossokeria
1 tl vaniljajauhetta

1 prk kauravaniljakastiketta

Pese ja lohko luumut ja persikat.  Lado hedelmät vuoan pohjalle. 
Sekoita keskenään kaurahiutaleet, pekaaninpähkinät, pehmennyt margariini, vaniljajauhe ja kookossokeri.
Ripottele kauraseos hedelmien päälle. 
Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 30min. niin että pinta rapeutuu.
Tarjoile kauravaniljakastikkeen kanssa.






Pyrex asked me to test their seven different sized Cook&Go storage containers where you can cook, store, serve, freeze and melt food.  As a busy mom I said yes and I hoped it will give me some new inspiration in the kitchen too. 

Made from borosilicate glass with its extreme resistance, Cook & Go is 30% lighter than a traditional glass dish. The different shapes and various capacities  were perfect to prepare meals ahead for the week.
Prepping your meals , then storing in the fridge or freezer means more time for you in the week.
Fresh ingredients are vital for a heathy lifestyle but if you don’t cook them
straight away, they will lose their freshness. The solution is to batch cook a recipe in your Cook & Go
dish and store in your freezer to preserve.

So I made a test  for tortillas, hasselback sweet potatoes and plum-peach crumble.
All gluten-free and vegan! 
Here is a recipe for Hasselback sweet potatoes and plum-peach crumple.
All gluten free and vegan, Enjoy!


Hasselback sweet potatoes

3 sweet potatoes
4 tbls olive oil
2 garlic cloves, minced
1t sea salt
4 tsp fresh chopped coriander
1 tsp chopped chili
1 sliced lime

Preheat oven 200celcius. 
Cut thin slices into potatoes (don't cut through to bottom)
In a small bowl, combine oil,  salt, and garlic
Brush on mixture to each sweet potato getting in between the slices.
Bake it in the baking dish for approx 35-50 min or until soft.
Eat together with fresh chopped coriander, chili and fresh lime slices.



Plum-Peach Crumble

5 plums
5 peaches
2 dl gluten-free oat flakes
0.5 dl chopped peanuts
100g vegan margarine 
1 dl coconut sugar
1 tsp vanilla powder

vegan vanilla sauce

Wash and chop plums and peaches. Transfer to an square baking dish.
In a large bowl, beat butter and coconut sugar. Add vanilla powder and chopped peanuts and gluten-free oat flakes. Mix all together. Sprinkle the oat mixture over the fruits. 
Bake in a 200 degree oven at mid-level for 30 minutes. 
Let cool 20 minutes before serving.
Serve with vegan vanilla sauce.



More info from: http://www.pyrex.eu/fi
Sponsored post










No comments

Post a Comment