It´s that time in a year when you feel like eating something that warms your body and soul.
This Pumpkin soup is so soft and creamy that it melts in to your mouth. And these crepes...well you just really need to try these out!
We make crepes every Sunday and every time I try to make a different filling. Last Sunday I made the crepes with caramelized pears and plums and it was just heaven.
Pumpkin Soup
1 kg pumpkin
0,5 dl olive oil
2 tbsp coconut sugar
2 teaspoon cinnamon
2 teaspoon cumin
1/2 tbsp maldon salt (if you use regular salt use it less, like 1-2teaspoons)
7dl veggie stock
2dl soy or coconut cream
Preheat oven to 200 C.
Cut off the pumpkins top and then halve it.
Scrape out all of the seeds and strings.
Peal and slice the pumpkin halves.
Place the slices into the baking casserole.
Mix the olive oil and spices into the pumpkin slices and bake for 45-50 minutes or until a fork easily pierces the slices.
Place the slices into the kettle.
Add remaining ingredients and bring to a simmer.
Use emulsion blender to puree the soup.
Let it cook for 5 minutes and taste.
Serve with fresh sliced coriander, coconut cream and seeds.
Gluten and milk free Crepes
4 organic egg
1l almond or gluten free oat milk
2dl potato flour / farina
3dl rice flour
2tbsp honey or coconut sugar
2tbsp honey or coconut sugar
1teaspoon vanilla powder
1/2-1teaspoon salt
coconut oil (or regular butter if you can eat it) for baking
Mix the eggs in a large bowl and the add all the other ingredients and whisk the mixture until lumps dissolve. Let the mixture sit for 10 minutes.
Heat frying pan and add one teaspoon of coconut oil or butter.
Pour small amount of batter into the frying pan, just enough to cover the bottom of the pan evenly with a thin layer of crepe batter. Let this crepe batter cook about 1-2 minutes until the upper side of the batter has set and dried. Then flip the crepe to the other side and let it cook for another minute.
Serve the crepes with whisked coconut or soy cream and some fresh fruits or berries.
Or you can also try this next simple recipe.
Caramelized pears and plums( apples are great too)
3 pears or apples
4 plums
1 tbsp cocnut sugar
1 tbsp butter
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon organic vanilla powder
Slice the pears and plums.
Heat the cooking pan and add butter, sugar, cinnamon and vanilla.
Fry them one minute and then add sliced pears and plums.
Mix them while cooking around 2-4 minutes.
Let them cool down for a while before serving.
________________________________________________________________________________
Taas on se aika vuodesta kun haluaa syödä jotain mikä lämmittää kehoa ja mieltä.
Tämä kurpitsakeitto on niin pehmeää että se sulaa suussasi.
Teemme ohukaisia joka sunnuntai ja jokaisella kerralla teemme eri täytteen.
Viime sunnuntaina oli vuorossa karamellisoituja päärynöitä ja luumuja.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Kurpitsakeitto ( Gluteeniton, maidoton)
1 kg kurpitsa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl kookossokeria
2 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
1/2 rkl Maldon suolaa (jos käytät tavallista suolaa käyttä sitä vähemmän, 1-2tl)
7dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2dl soija- tai kookoskermaa
Kuumenna uuni 200 C.
Leikkaa kurpitsan hattu ja puolita kurpitsa.
Kaavi pois kaikki siemenet.
Kuori ja viipaloi kurpitsan puolikkaat.
Laita viipaleet uunivuokaan.
Sekoita oliiviöljy ja mausteet kurpitsaviipaleiden joukkoon ja paista 45-50 minuuttia tai kunnes haarukka helposti lävistää viipaleet.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot kattilaan ja anna kiehua minuutti.
Laita kypsennetyt viipaleet kattilaan.
Lisää joukkoon kerma.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Anna keiton olla liedellä miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia ja tarkista maku.
Tarjoile keitto tuoreen korianterin, kookoskerman ja siementen kera.
Gluteenittomat ja maidottomat ohukaiset
4 luomu munaa
1l manteli- tai gluteenitonta kauranmaitoa
2dl perunajauhoa
3dl riisijauhoa
2rkl hunajaa tai kookossokeria
2rkl hunajaa tai kookossokeria
1tl vaniljajauhetta
1 / 2-1tl suolaa
Kookosöljyä (tai luomu voita, jos voit syödä sitä) paistettavaksi
Sekoita munat rikki kulhossa ja lisää kaikki muut ainekset joukkoon.Vatkaa seosta kunnes kokkareet liukenee. Anna seoksen seistä 10 minuuttia.
Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle yksi teelusikallinen kookosöljyä tai voita.
Kaada pieni määrä taikinaa paistinpannulle, niin että pannun pohja juuri peittyy. Paista 1-2 min kunnes ohukaisen yläpuolikin on jähmettynyt. Käännä ohukainen toiselle puolelle ja anna kypsentyä vielä minuutti.
Tarjoile valmiit ohukaiset kookos- tai soijakerman ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kera.
Tai voit tehdä lisukkeeksi tämän seuraavan ihanan reseptin.
Karamellisoidut päärynät ja luumut (omenat ovat suuria liian)
3 päärynää tai omenaa
4 luumua
2 rkl kookossokeria
1 rkl voita
1 tl kanelia
1/2 tl luomu vaniljajauhetta
Viipaloi päärynät ja luumut.
Kuumenna paistinpannu ja lisää voi, sokeri, kaneli ja vanilja.
Paista minuutti ja lisää sitten joukkoon viipaloidut päärynät ja luumut.
Paista hedelmiä miedolla lämmöllä 5 minuuttia koko ajan varovasti sekoittaen.
Anna kypsennettyjen hedelmien jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Both recipes look pretty delicious!
ReplyDeleteAnd happily I have everything what I need at home...<3. Must try the crepes!
BR Mel
http://vanrolt.blogspot.com
Hi! Hope you like the recipes! I will do the soup again today because my son loved it so much:)
DeleteThank you so much for these recipes ! My boyfriend has a lactose intelorance so I'm sure he would love the crepes :)
ReplyDeleteMoikka,
ReplyDeleteMinulta oli mennyt jotenkin ohi, että olet alkanut jälleen bloggaamaan - ihanaa! Nyt on vanhoja tekstejä luettavana - ja ennen kaikkea upeita kuvia ihasteltavana! :)
Saisinko kysyä kenen kauniit keraamiset lautaset ovat? Olen yrittänyt etsiä vastaavia jo pidemmän tovin...
Kiitos jo etukäteen!
Riika