Oh how she loves her Cheesecake



Meillä on ollut perheen kesken pientä kolmiodraamaa viime elokuusta saakka. 

Lapset tahtovat aloittaa sillä päivänsä ja isä taas haluaa sitä iltaisin. Minä taas rentouttaisin itseni sillä mieluiten raskaan työpäivän jälkeen. 

Kauppareissummekin muistuttavat nykyään huonoa huumoripitoista action pätkää. Kaikki alkaa siitä kun ensiksi juoksen läpi turvaporttien ja matkalla kaappaan käsiini suurimman ostoskorin jonka löydän ja pienet siniset renkaat vinkuen kiidän kohti kylmäosastoa. Kun viimein olen kultani luona kahmin kaikki viimeisetkin rippeet tuota islannin kultaa sinisen ratsuni sisään. Vasta sen jälkeen voin turvallisin mielin palata hevi-osastolle ja kaivaa ryttyisen kauppalappuni laukkuni pohjalta. 

Valitettavasti naapurin Irmalla taitaa olla sama tyyppi kiikarissa. Ette uskokaan kuinka olen välillä kiehunut mustasukkaisuudesta tyhjän kylmiön äärellä. Eikö ne typerykset ymmärrä että en halua mitään laastareita haluan vain sitä yhtä ja oikeaa! Mielummin olen sitten ilman ja vaikka itken itseni uunen jos tarve vaatii. 

Kohta joku varmasti kertoo minulle kuinka rakkaallani ei ole puhtaat jauhot pussissa. Sitä ennen haluan kuitenkin nauttia tästä pienestä rakkaustarinasta minun ja uuden ihastukseni välillä. 

Suhtemme on niin kovin tuore vielä, että opettelemme vasta tuntemaan toisemme. Olenkin päättänyt viedä häntä uusiin paikkoihin ja katsoa mihin kaikkeen hän oikein pystyy ja mistä hän oikesti pitää. Lupaan kuitenkin olla hellä ja antaa kokeiluillemme aikaa. En minäkään mikään kone keittiössä ole!

Pidän hänestä kyllä juuri sellaisena kuin hän on, mutta joka suhteessa tulee se vaihe kun pitää hiukan opetella uusia temppuja jotta intohimo säilyy. Varmuuden varalle meillä opetellaan niitä jo nyt :) 

Smoothiet ja pannukakut hänelle kyllä maistuvat, mutta tänään annoin hänelle matkan New Yorkiin ja voi veljet kyllä hän siitä pitikin! Rakkaani Skyr, mitä kaikkea ihanaa saammekaan vielä aikaan!


Vanilja Skyr New York kakku

"Tämä ohje etäisesti muistuttaa New York juustokakkua, mutta maku on paljon rahkaisampi. "

pohja:
100g sulanutta luomuvoita
150g mantelijauhoa
n.150g hirssileseitä
1dl luomu ruokosokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle.
(Voit tehdä pohjan myös valmiista keksin muruista ja voista.)

täyte:
4prk vanilja skyrriä
1prk mascarpone juustoa
2 luomu kananmunaa
3 luomu valkuaista
2 sitruunan kuori 
4rkl sitruunanmehua
oman maun mukaan agave siirappia makeutukseksi

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja lopuksi tarkista maku ja lisää sen mukaan makeutusta tai lisää sitruunaa. Kaada seos pohja-ainesten päälle. Laita vuoan päälle folio ja laita vuoka uuniin. Paista 170 asteessa n. 1h 40min. Tarkista välillä kuinka kakulla menee folion alla.
Anna kakun jähtyä rauhassa paistamisen jälkeen. Kun kakku on huoneen lämpöinen nosta se jääkaappii viilentymään pariksi tunniksi. Tarjoa valmis kakku marjojen ja siirapin kera.


Vanilla Skyr New York Cake


bottom:

100g melted organic butter 
150g almond flour 
about 150g organig flour(millet,  
1 dl organic sugar

Mix all ingredients together and press to the bottom of the baking tin.
(you can also use mashed cookies and butter for this)

filling:

4 jar vanilla skyr 
1 jar mascarpone cheese 
2 organic eggs 
3 organic egg whites 
Zest of 2 lemons 
4 spoon lemon juice 
according to your taste use agave syrup for sweetening

Mix all the ingredients together until it is smooth, and then check the taste and add sweetening or more lemon. Pour the mixture over the base materials. Put some foil over the cake and place it in the oven.  Bake at 170 c degrees for about 1h 40min. Leave the cake to cool down after baking. When the cake is at room temperature, raise it into the fridge to cool off  for a few hours. Serve the cake with berries and syrup.

9 comments:

  1. Tuo on niin hyvää! Onneksi täällä Islannissa päin sitä löytyy ihan joka kaupasta, ei tarvitse pelätä että loppuu ;) Pitääpä kokeilla tuota herkkureseptiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on. Mun suosikki on tuo vanilja! Täältäkin löytyy jo monesta kaupasta, mutta jostain syystä meidän lähikauppaan sitä tilataan todella pieniä eriä.

      Delete
  2. Maravilla suprema!!!!!
    qué pintaza!!!!

    ReplyDelete
  3. Looks amazing! :-)

    ReplyDelete
  4. Täytyypä maistaa Skyyriä. Toivottavasti meidän naapurin Irma (meidän naapurissa ihan oikeesti)ei vielä ole keksinyt samaa, vaikka onkin velho leivonnassa ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on mainio korvike jugurtille. Meille ei edes nykyään osteta jugurttia vaan skyrriä ja rahkaa. Plussaa on proteiinin määrä ja vähemmän sokeria.

      Delete
  5. delicious!
    http://comounaprincesasintonterias.blogspot.com.es/2013/04/a-touch-of-lemon.html

    ReplyDelete
  6. Moikka!

    Hei sellaista tiedustelisin vain, että missä teetätit printit noista sun kuvista?
    Eetu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Eetu. Viitsitkö täsmentää? Tai lähetä vaikka s-postia. rkkauppa(at)gmail.com

      Delete