COLOR NOW 2017 by TikkurilaTikkurila on lanseerannut uuden Color Now 2017 -värikokoelman ja samalla julkistettiin vuoden 2017 väri Angora H466, kaunis ja raikas yleisväri, joka sopii moneen kotiin ja tunnelmaan. Värikokoleman lisäksi Tikkurila julkaisi uuden upean Color Now lehden, jonka voi tilata ilmaiseksi Tikkurilan sivuilta. Lehti ilmestyy ensi vuonna myös Tikkurilan omiin pisteisiin rautakaupoissa sekä Vepsäläiselle.

Vuoden 2017 Color Now värikokoelma koostuu kolmesta väripaletista: Hazy, Clay ja Growth,  ja jokainen paletti rakentuu viidestä eri sävystä. Saimme yhdessä Pinja Rougerin ja Susanna Vennon kanssa jokainen käyttöömme yhden väripaletin, jonka pohjalta loimme valmiiseen tilaan uudenlaisen kokonaisuuden.

Lempiväreihini mahtuu mustan ja valkoisen lisäksi harmaa. Lähinnä tuo paletti toistuu vaatteissa. Kun taas puhumme sisustamisesta on joukossa oltava myös värejä ja silloin mukaan tulevat kauniit luonnonläheiset ja murretut sävyt. Siispä utuinen Hazy -väripaletti, jonka sain käyttööni,  ei tuntunut kädessäni täysin vieraalta, vaan löysin sieltä heti suosikki sävyni nefriitin, jonka ykkössija paletissa tosin muuttui matkalla Angoraksi. Lisäksi tärkeitä elementtejä sisustukseen tuovat erilaiset pinnat. Etenkin rouheat ja maanläheiset materiaalit kuten betoni, puu, kivi ja messinki miellyttävät silmääni ja niissä on pinnan tuntua jota mielestäni jokainen tila kaipaa.

Muutokseni kohteena oli olohuone, suuri, korkea ja vaalea tila, joka oli kalustettu kylmillä tummilla nahkasohvilla. Tilan nähtyäni ja asiakkaan toiveet kuultuani alkoi kokonaisuus hahmottua. Jotta korkea ja avara tila säilyttäisi osan itseään valitsin pääväriksi Angoran. Ensi alkuun hiukan epäilin sen toimivuutta isolla pinnalla. Kun kuitenkin kokeilin värilastua seinää vasten huomasin että varjossa siihen muodostuu sopivasti syvyyttä eikä sävy ole liian pastellinen oikeassa tilassa. Tilan korkeus säilytettiin valitsemalla vaalea väri, mutta samalla tilan yleistunnelma silti pehmeni ja rauhoittui. Vastakkainen puoli olohuoneessa jätettiin kuitenkin valkoiseksi korostamaan Angoran väriä ja toimimaan ikkunoiden läpi tulevan valon puhtaana heijastavana pintana. 

Suuren kokonsa takia olohuone jaettiin kolmeen eri osioon, ruokailutilaan, seurustelutilaan ja työpisteeseen. Työpisteen seinäpinnat maalattiin Nefriitillä ja se ryhditti tilaa. Nefriitin ja Angoran sävyt sopivat lisäksi saumattomasti toisiinsa joten lopputulos säilyi rauhallisena. Asunnon olohuone haluttiin jättää edustuskelpoiseksi mutta ei kylmäksi.  Lämpöä haettiin seinien väristä sekä suuresta kankaisesta divaanisohvasta ja suurikokoisista pehmeistä matoista. Ruokailuryhmän viereen asennettiin verho joka toimii akustisena elementtinä ja rajaa tarvittaessa ruokailitilan ja keittiön välistä seinämää. Seinän vierustalle tuunattiin Ikean seinäkaapeista pieni senkki, jonka ovet maalattiin vaalean sinisellä Tikkurilan K498 Valkamalla. Ohjeet maalaamiseen löydät Tikkurilan sivuilta.

Mikäli tilasta olisi haluttu vielä intiimimpi niin olisin valinnut väripaletista Angoran tilalle Nefriitin tai Syvänteen. Syvänne olisi tehnyt tilasta täysin uudenlaisen. Tila olisi pienentynyt ja valonmäärä vähentynyt, mutta tunnelmalla olisi saatu takaisin menettyjä ominaisuuksia. Koska asunnon makuuhuone oli jo hyvin tunnelmallinen tummien seinien johdosta, päätettiin olohuone jättää hiukan raikkaammaksi.

Käy toki kurkkaamassa myös Susannan ja Pinjan kohteet.
Kalustuksessa mukana Vepsäläinen.

Tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa.

2 comments:

 1. I had to do google translate so the text wasn't always meaningful. I do like the photos. The use of color here is great. The different shades really are nice and hope to incorporate them in my own designs.

  Jade
  https://www.jadesouk.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Well yes that is what happens with Google Translate :)

   Delete