DIY Aamiaiskaappi
Viime kesänä rakensimme meille aamiaskaapin. Kaappi kätkee sisälleen keittiössä tarvittavaa elktroniikkaa sekä kierrätylaatikot. Keittiötason ainainen raivaaminen tyhjäksi ennen kokkailuja tuskastustutti ja lisää säilytystilaa kaivattiin mm. kierrätykselle.  Stirng-hylly oli kaunis, mutta pölyttyi nopeasti ja oli harvoin kuitenkaan ihan täysin järjestyksessä.

Päätimme rakentaa samaiselle seinälle 40cm syvän hyllykön lattiasta kattoon jonka saisi suljettua haitarimaisilla ovilla. Haitarimalliset ovet teimme siksi, että kahvia keittäessä syvät kaapinovet eivät olisi tiellä kun hakisimme vettä hanasta ja ettei kaapista tulisi liian koppimainen. Jätimme ovet ilman kahvoja ja asensimme niihin pomppusaranat.

Koska keittiön muut kaapinovet olivat jo osittain mustat, halusimme jatkaa samaa linjaa näiden ovien kanssa. Ensin hiukan mietitytti tuleeko tilasta liian synkkä, mutta koska ympärillä on paljon valkoista otimme sen riskin. Ovet teimme liimapuulevystä ja vahasimme ne Tikkurilan mustalla saunavahalla, joka kauniisti heijastaa valoa ja saa puunsyyt esiin. Hyllyn sisäosat maalasimme Tikkurilan Black-maalilla.

Lopputuloksesta tuli upea ja se ryhditti tilaa. Erityisen onnistunut asia on, että saimme uusille kierrätettäville asioille omat astiansa, kuten muoville. Kierrätyslaatikot hankimme Ikeasta.  Nyt pullot, pahvi, lehdet, muovi, metalli, bio, lasi ja sekajäte ovat kaikki omissa astioissaan ja piilossa.  Keittokirjat, maljakot ja muropaketit löysivät paikkansa uuden kaapin ylähyllyiltä ja kaapin keskiosaan muuttivat blenderi kahvinkeitin ja mehupuristin.


Last Summer we did a new breakfast cabinet into our kitchen. It hides all the recycling boxes like bio, plastic, metal, glass, cardboard, paper and bottles. Also our kitchen electronics are all inside! 

Tässä vielä kuva ennen muutosta.


15 comments:

 1. Hei! Kysyisin mistä tuo pitkä kapea matto on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisiko noin 1,5m? Nykyään se on meillä makkarissa.

   Delete
  2. Noniin lukihärö. Luin että kysyit kuinka pitkä tuo matto on:) Se on ostettu h&m home kaupasta:)

   Delete
 2. Anonymous11/05/2016

  Wow! Nyt on hieno. Tulee mieleen Local Milk, mutta skandinaavisella twistillä.

  Sanna

  ReplyDelete
 3. Mareike B11/05/2016

  So so beautiful!!! Where did you bought the black cabinets? I do not understand Finnish so I have to ask this way :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous11/05/2016

  Kaunista! Mahtaako teillä olla keittiössä 12mm täyslaminaattitaso? Jos on, niin millä puhdistat sen? Meillä on Kvikin mallistosta yllä mainuttu taso ja olen yllätynyt siitä, miten joka ikinen sormenjälki ja hipaisu jättää pintaan jälkiä...yst. Elina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo samainen taso on meillä. En oo niin tarkka, mutta kun putsaan, niin sitten sillä heidän omalla laminaatti putsausaineella.

   Delete
 5. Tosi kaunista! Ja musta on just eikä melkein, ihan huikeen hyvä tuo väri ja vähän rosoinen pinta. Love it <3

  ReplyDelete
 6. Anonymous12/09/2016

  Ihana :)
  Jäi myös kiinnostamaan miten tuo seinällä oleva sahalaitakuvioinen kaappi on tehty tai mistä ostettu?
  T:Tilia

  ReplyDelete
 7. Kerrassaan upea tämä! Minua kiinnostaisi, että mistä löysitte mekanismin tuohon haitarioveen? Meillä olisi hakusessa.

  ReplyDelete
 8. Tää on kyllä upee! Olisiko sinulla vinkkiä tuohon liukumekanismiin? Mistä hommasit omasi? Mulla olisi haaveena toteuttaa tällä mekanismilla kaappi uuteen keittiöön, mutten ole vielä löytänyt mistään pelkkää mekanismia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei. Tuossa ei ole meillä mitään liukuovi mekanismia, vaan ovi on jaettu saranoilla kahteen osaan ja sen saa siis aukaistua joko kokonaan tai taitettua pienemmäksi.
   Toimii kyllä hyvin käytössä :)

   Delete