Pikku hiljaa olen ottanut viikottaiseen ruokalistaamme enemmän vegaanisia vaihtoehtoja. Niiden jälkeen mieli ja keho on jotenkin kevyempi.
Perheessämme tykätään letuista, vohveleista, pannukakuista sun muista. Lapsuudessani niitä ei ollut vain silloin tällöin, vaan lähinnä joka viikko. Niitä sai molemmissa mummoloissa sekä kotona. Isänisäni kanssa paistelin niitä jo kaksivuotiaana ja muistan aina kuinka parasta päällä olivat Mummoni sulattamat mansikat joita makeutettiin sokerilla. Parasta oli se ihana mansikkasokeriliemi joka jäi kipon pohjalle. Sitä kun sai tuoreen letun ja jäätelön kanssa niin avot!
Kotipuolessa meillä oli perjantaisin aina lettupäivä ja sen tiesi naapurin lapsetkin. kummasti niitä tipahteli meille vaivihkaa aina perjantaisin kello kuusi. Lettupäivä onkin seurannut minua ihan tähän päivään saakka, sillä minusta on kiva tehdä lettuja viikottain omille lapsilleni ja varioida täytteitä ja reseptejä. Arvatkaapa eksyykö meille välillä naapurista pieniä lapsia :) Rakkauteni on suuri kun on puhe rakkaudesta lettuihin, räiskäleisiin, muurinpohjiin, vohveleihin, pannareihin, pannukakkuihin ja niin edelleen. Nytpä jaan teille vegaaniset pienet pannukakut. Nämä ovat niin hyviä että voisin syödä näitä joka aamu ja lapset tykkäväät myös!
Glueenittomat, maidottomat ja munattomat vegaaniset pannukakut
2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl maldon suolaa
2 tl vaniljajauhetta
2 rkl vaahterasiirappia
2,5 dl gluteenitonta kauramaitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja vaahterasiirappi. Sekoita.
Anna turvota 10 min.
Sekoita taikinaa uudelleen ja kuumenna pannu. Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista pieniä pannukakkuja noin 1-2 min per puoli.
__________________________________________
I have been adding more and more vegan recipes into our daily meals. Here is one recipe that really works and saves many evenings with kids! You know, I could not live with out pancakes, waffles, crepes ect. I remember making pancakes with my grandpa since I was two. When I was kid we had a pancake day every Friday and guess what, also some kids from our neighborhood knew that too and somehow they came to visit us every Friday at six a clock. And It was okey! We had pancakes for every one.
Since then I have made those too. If not every week, then every other week. And my kids like them as much as I do. Sometimes I make crepes, sometimes waffles and sometimes pancakes, however we Love them! So Here is one vegan recipe for you to enjoy! I could eat these every morning!
! It is heaven!
Gluten free, dairy free, vegan pancakes
1cup gluten free oat flour
1/2 cup potato flour
2teaspoon baking powder
1 teaspoon maldon salt
2 teaspoon vanilla powder
2 tablespoon mable syrup
1cup gluteinfree oat milk ( or other nondairy milk)
Stift together dry ingredients. Add milk and mable syrup. Cook for 1 to 2 minutes, until they start to bubble around the edges and flip. Cook for another 1 to 2 minutes.
Gluten and dairy-free recipes are my favorites! The potato flour really makes a difference in this recipe, thanks for sharing!
ReplyDeleteLooks delicious, should try this.
ReplyDelete