Kuinkas sitten kävikään?








Ei tässä ihan näin pitänyt käydä. Sudin maalia epäröiden seinään. Olinko tosiaan valinnut tämän värin?
Olin miettinyt uutta väriä hartaasti. Halusin parin olohuoneen seinälle joka on vaalean beige.  Yritin muistuttaa itselleni ettei ole katastrofi jos menee pieleen. Olen tottunut maalaamaan seiniä. Se on vähän kuin hiustenleikkuu, hiukset kasvaa takaisin ja seinän voi maalata uudelleen. Maalaaminen käy vaan sutjakammin kuin hiusten kasvatus.

Vanha seinä oli tumma ja sen harmaa sävy oli hiukan kolkon oloinen. Nyt tarvittiin lämpöä ja pehmeyttä. Pastelliset tai kirkaat värit kun eivät tällä kertaa puhutelleet.
Halusin kauniin sävyn, joka löytyisi luonnosta, kuten kuivunut heinä, märkä hiekka, tai tatti. No ei ihan mennyt niin. Tutkin tunnevärikarttaa ja siltä löytyi monta sopivaa ehdokasta. Yksi oli aivan saman värinen kuin kaapinovet seinän vierellä. Olisi ollut oiva tilaisuus jatkaa samalla sävyllä ja ikäänkuin liittää seinä ja kaapistot yhteen. No sehän olisi liian päivänselvää.  Halusin jotain lämpimämpää. No mikäs tämä on? Konglomeraatti. Konglomeraatti? Ehkä jokin maa Afrikassa? Pakko googlaa. Konglomeraatti on kivettynyttä soraa, jossa sorakivet ovat kittaantuneet toisiinsa vedestä kiteytyneen kvartsin avulla.  Ok, käy minulle!

Keinovalon keltainen loiste lämmitti niskaani ja nostalginen olotila valtasi mieleni, mutta en ihan tiennyt miksi. Kun maali kuivui ja sävy tasottui, tajusin viimein mikä se nostalginen tunne oli ollut. Väri muistutti minua lapsuudestan kodistani kangastapetteineen ja tummine sävyineen.  Back to the seventies! Tämähän on hyvä! Turhaan epäröin. Välillä kannattaa ottaa riski ja kokeilla uutta tai palata ajassa taaksepäin.

Tikkurilan 100 % sävylupauksen avulla onnistut kerralla. Tikkurilan sävyvalikoimasta voit tilata oman A4- kokoisen värimallin. Tilaus maksaa 1,90 €/kpl  Suuren värimallin kanssa on helppo pohtia oikeaa sävyä eri valaistuksissa. Pieni hinta siitä ettei tarvitse ostaa uutta purkkia maalia :)


Katso kaikki työvaiheet ja lopputulos Tikkurilan sivuilta.

Tilaa iso A4-värimalli tästä >>



Brown is new grey or is it? Well I just painted one of our walls with this lovely  light brown. 
What do you think? Here is a link to this color.

Blogi yhteistyö
Sponsored post



7 comments:

 1. Anonymous3/09/2017

  Hei! Hyvältä näyttää! Kysyisin teidän ruokapöydästä. En ole livenä vielä päässyt pöytää liikkeeseen näkemää ja kokeilemaan. Onko pöytä mielestäsi tukevaa tekoa? Jos esim. noustessa ottaa tukea pöydän reunasta, niin kippaako pöytä herkästi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pöytä ei kippaa mutta toki jos reunaan kovin noja niin hiukan heilahtaa, kahvit ei silti läiky :)

   Delete
 2. Kaunis sävy! Rohkeakin, mutta ennen kaikkea myös tyylikäs ja ah - niin tätä päivää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä, tätä päivää on kovin. Olisin voinut rohkeamminkin valita, mutta olen vähän arka värien kanssa, koska sieluni lepää aika murretuissa sävyissä:)

   Delete
 3. It is so beautiful!!!

  ReplyDelete
 4. Anonymous5/23/2017

  what is the brand of the plate showcased on the table? it is soo pretty

  ReplyDelete