Ruusukaalit uunissa


Meiltä on Virpin kanssa ilmestynyt yhteinen upea Joulukirja, joka on täynnä ihania kasvis- ja vegaanireseptejä, joten päätin testata jotain omaa joulupöytää ajatellen. Lehtikioskilla silmäni osui kuitenkin lehteen, jonka kannessa komeili ruusukaaleja. Siispä siltä seisomalta talsin hevi osastolle ja tarrasin mukaani muutaman paketin noita kauniita vihreitä palleroita.  Valmiit paahdetut ruusukaalit söimme lohen kera, joten matka varmasti jatkuu myös joulupöytäämme sen verran hyviä olivat.


4 annosta 

400g ruusukaalia
3 rkl öljyä 
1 rkl hunajaa / kookossiirappia
rosmariinia
timjamia
suolaa
mustapippuria 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois ja puolita kaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Laita kaalit leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle öljy ja hunaja sekä tuoretta rosmariinia ja timjamia muutaman oksan verran. Ripottele päälle suolaa.  Sekoittele ruusukaaleja mausteiden kanssa ja laita uuniin.
Paahda ruusukaaleja uunissa 10-15 minuuttia. 

PS. Tuon ihanan lautasen ostin pikkujouluista jossa Leena Kouhia oli esittelemässä Raaka Rå astioitaan. Täytyisi pian taas päästä itsekkin iskemään kätensä saveen.

8 comments:

  1. Nyt on niin herkullisen näköistä että tuolla voisi saada paatuneenkin ruusukaalin inhoajan kuten minä, muuttamaan käsitystään! Kiitos vielä pikkujoulu"myyjäisistä", odotan innolla hetkeä, että pääsen istumaan alas ja lueskelemaan viherkasvikirjaasi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei!
      Kiitos. Toivottavasti kirja inspiroi :)

      Delete
  2. Testattiin eilen näitä - oli todella hyviä! Joulupöytään kalan kaveriksi menee meilläkin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ou jes! Odotan jo innolla seuraavaa kesää jos pääsisi mustalle mökille tyttöjen kanssa :)

      Delete
  3. it looks so lovely :)
    Have a great day :)

    www.neronoir.dk

    ReplyDelete
  4. Anonymous1/30/2017

    Toimi aika hyvin. Maistui taivaalliselta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla! Ja ihanan näköisiä palleroita vielä kaiken lisäksi :)

      Delete