#Jouluralli


Vietimme viime perjantaina pienellä porukalla joulurallia. Kyseessä oli minun, Varpunen blogin Susannan ja Vihreän Talon Annikan järkkäämät pikkujoulut. Kiersimme punavuoressa muutamia kivoja pieniä putiikkeja ja lopuksi söimme Susannan luona ja siltä jatkoimme vielä Annikan luo, jossa minä pidin kranssipajan osallistujille.

Ensimmäinen pysäkkimme oli Kyrö distillery jossa saimme maistaa heidän kuuluisaa  ruis giniä nimeltään Napue.  Seuraavaksi suuntasimme sadetta pakoon Kaunisteen tiloihin jossa meidät otettiin lämmöllä vastaan. Kauniste tekee pääosin kauniita ja värikkäitä kodin tekstiilejä. Minulle matkaan tarttui mukaan Kaunisteelta kolme Matti Pikkujämsän kuvittamaa apina mukia.

Koska kyseessä oli #Jouluralli, niin pian meidän oli jo siirryttävä eteenpäin. Matka Pinoon ei ollut pitkä, sillä se sijaitsi saman kadun varrella, Fredrikinkadulla. Tällä kadulla onkin hyvin paljon liikkeitä sisustuksesta kiinnostuneille. Pinossa meitä oli vastassa Aileen, joka oli kattanut meille ihanan tasting pöydän Nicolas Vahen herkuilla. Saimme Pinossa myös pienen tehtävän. Meidän oli tarkoitus stailata Instagram kuva käyttäen Pinossa myytäviä tuotteita. Valmiita kuvia tuolta illalta pääsee kurkkimaan Instagramistä hästägillä #pinohelsinki

Pinon jälkeen ilta jatkui Susannan kotiin, jossa tarjosimme vieraille maa-artisokkasosekeittoa valkoviinin kera. Resepti löytyy helmikuussa 2016 ilmestyvästä Ruokakirjasta. Keiton jälkeen Nordic Honey hemmotteli meitä hunajamaistiaisilla. Jokainen meistä sai mukaansa yhden purkin tätä korkeatasoista luomuhunajaa. Kun hunajat oli maisteltu ja viinit juotu, jatkoimme matkaamme Annikan kotiin. Siellä meitä odotti ihanat madaran voiteet ja pidinpä vieraille vielä kranssipajan Huiskulan lahjoittamilla kukilla.
Jokainen sai eteensä nipun kauniita eucalyptuksen, pistasiin, vahakukan ja käärmehavun oksia ja niistä syntyi taitavissa käsissä kauniita kukka viirejä, tuoksukimppuja sekä kransseja.  Nyt kranssit ja viirit ovat saaneet rauhassa kuivua seinällä ja ne saavatkin jäädä ainoiksi joulukoristeiksi meillä kotona. Näitä katselee mieluusti pitkälle joulun jälkeenkin.

Kaikin puolin ilta oli onnistunut ja toivottavasti näemme kaikki taas pian!Hunaja // Nordic Honey 
Nicolas Vahe // Pino
Viinit // Vinum
Napue ginit // Kyrö Distillery
Kasvit kransseihin // Huiskula
Keitto ja kirjat Cozy publishing

8 comments:

 1. Todella kaunis makuuhuone. Käärmehavu on ihanaa. sitä meillä oli viime jouluna joulukattauksessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Käärmehavu oli mulle uusi tuttavuus, kun yleensä olen mennyt ihan perinteisillä omasta metsästä löytyvillä oksilla. Tuo ei pistele ja taipuu mukavasti kranssiksikin:)

   Delete
 2. Bumzigawau miten kivan kuuloiset pienet joulut. Ja ihanat kuvat tietty. :-) puss

  ReplyDelete
 3. Miten kauniita kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Mukavaa Joulun odotusta!

   Delete
 4. Upea tuo lautaseinä! Saako udella mitä puuta ja millä puu on käsitelty? Ihanat sävyt ja upea tunnelma makuuhuoneessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei. Siitä löytyy infoa täältä: http://weekdaycarnival.blogspot.fi/2015/06/new-pine-wall.html

   Delete