SOME OF MY FAVOURITE FLAVOURS

Kokosin lempimausteeni lautaselle. Noh korianteri puuttuu ja ehkä joku muukin. Lautaselta löytyy hunaja, valkosipuli, inkivääri, minttu, sitruuna, salottisipuli, chili, mustapippuri ja maldonsuola. Perussetti joka löytyy melkein aina kotoa. Mitä teidän lautasella olisi?

Edit. Piti ihan katsoa maustehyllyä uudelleen! Seesamiöljy, kaffirlimetinlehdet ja oliiviöljy olivat unohtuneet listalta. 

My favourite spices in one plate. Well the coriander is missing, but these are the ones that I can find from my cabins almost all the time. Honey, garlic, ginger, mint, citron, blackpepper, maldon salt, chili, shallot, olive oil, sesame oil, kaffirlimeleafs.  What would you have on your plate?

9 comments:

 1. Korianteri, chili, roseepippuri, inkivääri, minttu!!! Ainakin ;)

  ReplyDelete
 2. Melkein samat löytyvät myöskin minun maustelautaselta. Suolana meillä käytetään merisuolaa ja mintun vaihdan timjamiin, se on yrteistä suosikkini ja eniten käyttämäni. Talvella kuivattuna, kesällä pihamaalta ja ruukuista tuoreena. Lajikkeista sitruunatimjami on paras, näin talven jälkeen sitä tekee mieli silputa joka paikkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä ole tainnut sitruunatimjamia ikinä maistaa. Täytyy korjata tämä erhe:)

   Delete
 3. A beautiful plate of flavours! :-)

  ReplyDelete
 4. Anonymous5/06/2013

  No kappas. Minun lautaseni olisi ihan hyvä tuollaisenaan kuin tuo sinun ja se korianteri ehdottomasti mukaan kanssa :)

  Jos juuriselleri lasketaan mausteeksi, niin sen voisi lisätä mukaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. juriselleri, Oho! Täytyypä maistaa. edellisestä keraasta on jo kyllä aikaa. Varrelisia löytyy kyllä :)

   Delete
 5. Tuttuja herkkuja! Paljon samoja löytyy täältäkin käytöstä, mutta ehdottomasti lisäksi vielä currytahna ja paprika. Tuore inkivääri ja hunaja pisti nyt kyllä heti reseptiaivonystyrät pyörimään. Hauska postausidea. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo niitä kans on kaapissa mutta harvemmin käytössä. Syöminen on kyllä parasta ;)

   Delete