WALL RUG

Meille muutti jokin aika sitten ryijy. En tiedä onko se vielä löytänyt oikeaa paikkaansa, mutta se tuo juuri sitä oikeaa elämän tuntua kotiimme. Ryijy on äitini kutoma kun olin pieni. Kyllä ne äidit siis ennenkin äitiyslomalla hurahtivat johonkin. Vuonna 1979 kun ei ollut tietokoneita ja blogeja niin meidän äiti kutoi ryijyn. Olimme olleet mummilan kammarissa, minä pinnasängyssä ja äiti kangaspuiden äärellä. Kokonaista yhden pitkän talven oli äitini sitä mummoni avustamana tehnyt. Pitkään ryijy roikkui lapsuuden kodissamme ja nyt se saa roikkua täällä meillä. Ehkäpä kuvaamme perhekuvan sen edessä, kuten ennen vanhaa ihmisillä oli tapana tehdä.

This rug moved to us for a while ago. Mum mum made it when I was a small baby. We had been at my grandparents house and while I was in a cot my mum weawed this wall rug. It took the whole winter to get it ready.  It´s been hanging many years at my parents wall, but now it can hang in our wall. Maybe we should take our family photo in front of it like it was habit in the old times.

18 comments:

 1. Such a beautiful rug! I can't believe it is handmade and of such age! I guess it is a precious belonging!

  ReplyDelete
 2. Anonymous6/15/2012

  So beautiful and what a talented mother. Great idea with the rug and family photo! Thanks for sharing! Have a wondeful day

  ReplyDelete
 3. Love this story. Makes me smile :-)

  Love Lisanne
  lisannevandeklift.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Love the colors!!!

  ReplyDelete
 5. Ryijyt on ihan huippuja. Meillä Reino Kosken "ahjo" on rullalla sängyn alla, koska paikkaa ei ole vielä löytynyt. Olemme niin ahtaasti vielä. Mutta se on hieno!!!

  Kenenkähän suunnittelema tuo teidän kalleus on?

  ReplyDelete
 6. Hieno ryijy onkin!
  Meillä on aina ollut ryijyjä, useampiakin seinillä. Koko suvulla itseasiassa, sillä mummoni on niitä harrastuksenaan tehtaillut. Itsekin olen ryijyjä tehnyt jo useamman, ommellen tosi ja pienempiä. IHANAN TERAPEUTTISTA!

  ReplyDelete
 7. Ryijy on mielenkiintoinen perinnejuttu. Tuo sinun yksilösi on kyllä ihmeellisen raikkaan värinen!

  ReplyDelete
 8. Look amazing and nice soft colors, have a beautiful weekend! x

  ReplyDelete
 9. What a talented mum you have it's stunning, I love the idea of family portraits in front of it.

  ReplyDelete
 10. wow, that is an absolutely beautiful rug - lucky you to have it now! :) and i think a family portrait in front if it would be great!

  ReplyDelete
 11. Kyllä on kaunis ja erityisen kauniiksi tuon tekee juuri tarina. Täällä niin odotetaan ryijyjen paluuta, joten pisteet sinne! :) Mukavaa kesänalkua!

  ReplyDelete
 12. I thinks this rug is very beautiful. And I love the story behind it. It would be amazing if there was a family photo in front of it, I love old traditions.

  ReplyDelete
 13. Mitkä värit! Malli on jotenkin tutun oloinen, mutta onkohan väritys äitisi? Ja ehdottomasti kannatan perhepotretin ottamista :)

  ReplyDelete
 14. Mulla roikkuu seinällä mummoni äidin tekemä ryijy ja en vois siitä luopua enää mistään hinnasta vaikka väri on voimakas ja määräävä...huono kuva tosin mut Revontulet-niminen ryijyni... http://rappimamma.blogspot.fi/2010/09/eteinen-ovi-meidan-maailmaan.html :) Toi ryijy on todella kauniin värinen!

  ReplyDelete
 15. My grandmother used to make wallrugs, at the time, I truly hated them. But now, older and wiser - I kind of adore them! They really are nice, and the work behind them... wow!

  ReplyDelete
 16. Ihana ryijy! Hienoa käsityötä ja arvokas aarre, jota kannattaa varmasti vaalia!

  ReplyDelete
 17. Minulla on sellainen mielikuva että äitini on joskus tehnyt tuollaisen ryijyn. Hän teki niitä todella paljon. Itselläni on hänen tekemänsä Huurre ryijy ja harmittaa että se ei meillä sovi mihinkään.

  ReplyDelete
 18. Ihana! Mä oon kattellu ryijyjä kirppareilla, mutta niissä on usein niin tunkkaiset värit. Tuossa on ihana väritys ja näyttää niin kivalta . Jos vastaavan löytäis niin seinälle sen laittaisin :) <3

  ReplyDelete