Nyt on Uusi musta blogin haasteseen sitten vastattu. Tuloksena syntyi kolmea sorttia: tosi hyvää, ihan hyvää ja ei niin hyvää. Kakku oli hyvää, paistetut naurispalat ihan hyvää ja tuo kakunpäällä olevat karamellisoitu nauris-omena setti ei niin hyvää, joten se jääköön historiaan vain villinä kokeiluna. Kaikki syntyi toissapäivänä kun sain itseäni niskasta kiinni ja kuorin kaksi pusiillista nauriita. Siinä hetken tuumailin ja mietin että jos jotain jouluista vaikka, esimerkiksi nauriinmakuinen joulua (eli kanelia) huokuva kakkunen, jota voisi tarjoilla kyllä muulloinkin. Samalla kun setti oli uunissa niin pähkäilin että josko sitä jotain suolaista kanssa. No nauriit viipaleiksi, pikku ryöppäys kiehuvassa vedessä ja pannulle voin ja öljyn kaveriksi. Mausteeksi kelpasi tällä kertaa korianteri, timjami ja chili. Eli mun lempparit! Lopuista nauriista yritin tehdä ihanaa karamellisoitua herkkuhöttöä, mutta nauris ei vaan mielestäni sopinut sekaan(tai sitten oli hiukan kitkerät yksilöt) joten sai luvan jäädä. Jätski onneksi pelasti tilanteen, nam! Tässäpä reseptit kakkuun ja kakkusiin. Ja kaikki luomua eikös vaan!
Nauriskakku
4 munaa
1dl sokeria
3dl fariinisokeria
2dl rypsiöljyä
3dl mantelijauhoa
2,5dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
1rkl kanelia
2tl kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
1prk ananasmurskaa ilman lientä
3 isoa naurista raastettuna hienoksi140g (2pss) pecanpähkinöitä (murskaa ne)
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää öljy sekaan ohuena nauhana.
Sekoita jauhot, mantelijauho, mausteet, leivinjauhe ja sooda keskenään.
Lisää varovasti taikinaan. Lisää lopuksi ananas, hienoksi raastettu nauris sekä pähkinät varovasti sekoittaen. Laita uuniin voidellussa vuoassa 175 astetta ja noin tunti. (tarkista kypsyys esim. tikulla)
Tarjoa esim jäätelön kanssa.
Paistetut nauriit
5 keskikokoista naurista
voita
öljyä
1tuore korianteri nippu
1tuore timjami nippu
suolaa
chiliä
mustapippuria
Keitä kuorittuja nauriin viipaleita hetki vedessä (1-3min). Paista pannulla hiljalleen kypsiksi voi ja öljy seoksessa. Mausta yrteillä ja mausteilla. Tarjoa lisukkeksi tai sellaisenaan:)
o, please in English...
ReplyDeleteHelen b: well maybe if I have tme:) Just some turnip recipes.
ReplyDelete