SIMPLE AND GOOD

























Jääkaapissa oli juustojämiä, eivätkä ne enää oikein maittaneet. Päätin kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa amerikan herkkua eli makaroonia ja juustoa. Sattumoisin törmäsin vielä ohjeeseenkin, joka tosin heti piti muokata omanlaiseksi. Tietenkin;)

400g makaronia
4dl maitoa
2munaa
250g lemppari juustoja(kovia ja rasvaisia)
140g vaaleaa tuoretta leipää
50g parmesaanirouhetta
1tl chilirouhetta
1 valkosipulinkynsi silputtuna
70g sulatettua voita

Kypsennä makaroni al dente. (n.6min)
Valuta.
Lisää maito, munat ja juustot.
Kuumenna niin että menee mössöksi.
Kaada voideltuun uunivuokaan.
Sekoita leipä, chili, valkosipuli, parmesaani ja voi.
Kaada makaroonien päälle.
Paista noin 8min 200 asteessa.


There were couple leftover cheese at fridge, so i desided to make (first time) american delicacy; macaroni and cheese. I found a recipe, but of course I had to modify it to look like my own;)

400g macaroni
4dl milk
2egs
250g favourite cheese
140g fresh breadcrumbs
50g parmesan, finely grated
1/2 teaspoon dried chili flakes
1 clove garlic, crushed
70g butter, melted

Cook macaroni al dente.
Drain and return to the pan.
Add milk, cheese and egs and cook untill the pasta is well coated.
Spoon into a large baking dish.
Toss breadcrumbs,chilli, garlic, butter and parmesan until combined.
Sprincle over the pasta mixture and bake about 8 min. Oven 200C.

   

   

4 comments:

  1. Oi kun kuulostaa hyvältä! Täytyy kokeilla, kiitos reseptistä!

    ReplyDelete
  2. Kiitos vierailusta!
    (i'm not sure for the translation - it's from google translate!)
    thanks for your visit. lovely things in your blog!

    ReplyDelete
  3. Kiitos ohjeesta!
    Meilläkin olisi juustonloppuja kaapissa...mutta mitä tämän kanssa söisi?
    Mies kun tahtoo aina lihaa...

    ReplyDelete
  4. Pakko kokeilla. Nämä sun ohjeet vaan on vaarallisia tällaiselle herkkusuulle :)

    ReplyDelete