1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
150g cremefraisea
1 tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
vaahterasiirappia
Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.
Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
Lisää nyt taikinakulhoon muna, cremefraise, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina. Lopuksi vielä kevyesti vaahterasiirappia pinnalle.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kiitos. Läjä omppuja kulhossa ja vieraita tulossa. Meinasin lähteä etsimään piirakan ohjetta, mutta tässähän tämä :)
ReplyDeleteHei!
ReplyDeleteOliko sinun blogissasi kuva osittain harmaaksi maalatusta vessasta? Muistelin joko sinun tai Minnan blogissa olleen moisen, mutta en ole onnistunut löytämään kuvaa. Tekstissä luki, että vessa odottaa remonttia ja on nyt vähän välivaieessa, mutta hieno se oli silti! Kaipaisin inspiraatiota pienen vessamme kasvojenkohotukseen.
Mia: vanhassa blogissa oli. Omasta mielestä ei kyllä kummoinen. Nyt sille emme tee itse mitään kun muutamme pois. Olimme ostaneet starkilta sellaisen 130euron allas,allaskaappi,peili setin. bauhausista halvan "sade"suihkun 80 eurolla ja maalasimme kaakelien yläpuolen harmaaksi. Loppu oli sitten stailausta. Eli sellainen halpa kasvojen kohotus ilman viidentonnin kylppäriremppaa.
ReplyDeletenaku: onnistuiko?
ReplyDeleteOnnistui! Taivaallisen ihanaa. Tänään pitää tehdä toinen mokoma :)
ReplyDeleteUunissa on. Jännittää.
ReplyDeleteEi jännitä enää. Kaikki meni, luoja se oli hyvää. Kiitos kaunis reseptistä, aion jakaa sitä estotta eteenpäin.
ReplyDeleteViikonloppuja!
hmm, minkälainen on tavallinen piirakkavuoka? tein nimittäin eilen omenapiirakkaasi ja se tuli uunissa reippaasti yli omasta "tavallisesta piirakkavuoastani", joka on siis matalareunainen ja n. 25 cm halkaisijaltaan. Muuten oli herkkua piirakkaa, kiitos siis ohjeesta :)
ReplyDeleteNaku ja Hanna: Mahtavaa että ootte tehneet tätä! Ja kiva että maistui ja onnistui!
ReplyDeleteEmppu: hmmmm.. Mulla oli samanlainen matalavuoka, eikä kuohunut yli. Meniköhän liikaa leivinjauhetta tai soodaa? En keksi muuta.
Aivan superhyvää! Maukkautta lisää, jos mahdollista, reseptin yksinkertaisuus. Kiitos tästä. Haen toisen palan.
ReplyDeleteIhan järjettömän hyvää! Kiitos :)
ReplyDeleteKiitos! Mainio ohje.
ReplyDeleteKiitos hyvästä reseptistä, toimii oikein hyvin!
ReplyDelete