BEMZ / Give your IKEA furniture a new life!

Bemz is a Swedish company that was started by Lesley  Pennington  from a simple idea  -custom designed covers for IKEA sofas and chairs.

With a little help by Bemz you can easily customise your old sofa or dinning chairs to look like a new ones. There are 180 classic & modern fabric designs to choose from. Covers are really easy to put on and those fit into a new and old IKEA models. Covers are machine washable so no worries if you have kids, animals or if you like to eat cake on a bed :) 

At bemz.com you select the product you want, find inspiration and advice, and then try on the colours or designs you find interesting. You decide how to mix and match the textiles or home textile products, and bemz will custom produce your home textiles for you when you place your order.  
I really like the idea that there are options for every one. Or what do you think about these styled pictures above? New cover really gives a new carachter to your chair depending on what fabric you use. The same chair can be in industrial, romantic or minimalist and scandinavian home.  It is the fabric that does the trick. 
So do you have something at home, that could need something new to wear?
Bemz on ruotsalainen yhtiö, jonka Lesley Pennington perusti yksinkertaisen idean voimin - räätälöityjä irtopäälisiä IKEAN sohviin ja tuoleihin.Pienellä vaivalla voit helposti muokata vanhan sohvan tai ruokasalin tuolit näyttämään uusilta. Bemzillä on 180 klassista ja modernia kangas mallia joista valita. Irtopääliset ovat todella helppoja vaihtaa ja ne mahtuvat uusiin ja vanhoihin IKEAn malleihin. Irtopääliset ovat konepestäviä joten ei hätää jos sinulla on lapsia, eläimiä tai jos tykkäät itse murustella sohvalle tai sänkyyn :)

Pidän ajatuksesta että jokaiselle löytyy jotakin.  Vai mitä mieltä olet näistä kuvista yllä? Uusi irtopäälinen voi todella muuttaa huonekalun luonnetta. Sama sohva voi hyvinkin olla teollisessa, romanttisessa tai minimalistisen tyylisuunnan omaavassa kodissa. Kangas on se joka muuttaa kaiken.


Onko sinulla kotonasi jokin Ikean huonekalu joka kenties kaipaisi uutta päälle pantavaa?


Blogiyhteityö/ Sponsored post

Pictures by Bemz 

17 comments:

 1. itseasiassa ois. Meillä on Ikean Söderhamn ja halusin saada siihen pysyvämpää väriä eli jokainen istuintyyny ja selkönojatyyny saisi olla erivärinen, eli voisin sanoa goodbye tylsälle, yksiväriselle sohvalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitappa linkkiä tänne kun olet toteuttanut muutoksen :)

   Delete
 2. Very good idea!

  ReplyDelete
 3. Meillä ei ole juurikaan Ikean huonekaluja itsellä (muuta pikkusälää kyllä on) mutta täytyy kommentoida, että siinä on kyllä tyyppi keksinyt loistavan markkinaraon! Tuli mieleen, että miksiköhän tällaisia palveluyrityksiä ei ole enemmänkin, esim. designhuonekaluille. Löytyisi varmaan markkinoita sellaiselle, jos voisi valita 180 kankaasta uuden Lepakko-tuolin kankaan tai päällypussin Fatboylle yms. Tämä perustuu tietenkin sille, että Ikean huonekaluja löytyy kodeista massoittain, mutta myös aikaa kestäviä klassikoita on maailmassa paljon, ja ne usein kaipaavatkin päivitystä, koska eivät ole kodeissa vain käymässä, vaan niitä vaalitaan vuosikymmeniä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eikö olekkin! Itse en ollut tästä ennen kuullut edes. Olisi totto tosiaan hyvä idea muillekkin firmoille:)

   Delete
 4. Vinkki: Ikean huonekaluja voi tuunata myös vaihtamalla niihin uudet kalustejalat. Ruotsalainen Prettypegs myy vaihdettavia jalkoja Ikean huonekaluihin: http://www.prettypegs.com/sv/. :)

  ReplyDelete
 5. Tää on loistoidea, just olen tuskaillut vanhan ikean nojatuolin kanssa, jossa ei ole irrotettavia päällisiä! Kiitos vinkistä, lähtee uusi elämä tuolille tilaukseen! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hienoa että löytyi uusi päälinen ja vanha nojatuoli saa jatkaa elämäänsä teillä uudenveroisena:)

   Delete
 6. Love these covers- what a great idea for a business!

  www.peak25.com

  ReplyDelete
 7. Sohva ennen: http://lyckansost.blogspot.fi/2013/02/kval.html
  Sohva nyt: http://lyckansost.blogspot.fi/2014/01/fiilis.html

  ReplyDelete
 8. Anonymous2/14/2014

  muuttoja ja elämää nähnyt Karlstad kaipaisi uutta vaatetta hyvästä palvelusta! Ikävää että ovat vähän hintavia opiskelija-budjettiin..

  ReplyDelete
 9. Anonymous2/14/2014

  Voiko sinun julisteita yms ostaa mistään muualta kuin tuolta sociaty6-nettikaupasta? Tuntuu tyhmältä maksaa tullimaksuja jne siitä, että tilaa suomalaisen designerin töitä toiselta puolelta maailmaa vaikka itsekkin on suomessa. Työsi ovat ihania samoin kuin blogisi! // Maria L

  ReplyDelete
 10. Pink and light blue armchairs are the best!

  http://design-essence-of-life.blogspot.com/

  ReplyDelete
 11. Kiitos Riikka, tämä oli loistovinkki! Olenkin etsinyt valkoista suoraa pellavahelmalakanaa Ikea-sänkyymme. Oli pakko laittaa hyvä kiertämään ja vinkata Bemzistä myös omassa blogissa. Veikkaan, että aika monella meistä on nurkissaan Ikeaa, joka kaipaa pientä päivitystä tai viimeistelyä enemmin tai myöhemmin. :)

  ReplyDelete
 12. Vanha kunnon Bemz :). Meillä on n. 10 vuotta vanha Ikean Ängtorp nojatuoli, jossa taitaa olla jo neljäs päällinen menossa...eli systeemi sopii hyvin vaihtelunhaluiselle. Kymmenen vuoden aikana kolmas koti menossa, joten siitäkin syystä sisustus vaihtunut. Nyt pehmeän valkoinen, linkki täällä: http://neovias.blogspot.fi/2014/02/z-as-in-zebra.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. sori taisi tulla kommentti kahteen kertaan, joten poistin toisen

   Delete
 13. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete