//PIN WITH LOVE//


Menin Pinterestiin. Kuvien jakelu siellä on ehkä hiukan lähtenyt käsistä. On unohdettu että  alkuperäinen kuvan tekijä on nähnyt paljon aikaa ja vaivaa kuvan luomiseen.  On mahdollisesti ollut stailaajaa, kuvaajaa, mallia jne. Yhteen kuvaan voi helposti upota monia tunteja. Omia kuviani olen  löytänyt milloin mistäkin ja linkattuina toisten blogeihin jne. Kyseinen sivusto on varmasti inspiroiva ja koukuttavakin, mutta pyritään löytämään ne alkuperäiset lähteet ja linkkaamaan niihin tai muuten kuva saa jäädä pinnaamatta. Toivottavasti te teette samoin kun käytätte pinterestiä ja omia kuviani. LINK WITH LOVE! Pinterest tilini.

I went to Pinterest and started to collect some of my own pins...with propper links ofcourse.  Hopefully you pinners out there will do the same. It is not really nice to find pictures that are yours but linked to a wrong place. If someone shares a  picture from my blog it doesn´t mean that the person would now own the credits. No. The credits should still go to the orginal place. And people forget that it might have taken many hours to make just a one picture. There might have been stylist, model, makeup artist ect. So who do you think should have the credit of that picture? The person who found the picture from internet and post about it or the person(s) who really made the picture? I also hope that if there are some picture that I share here but are not my own,  you would go to the orginal source and make the pin from there. Do not take me wrong, I belive it is very inspiring and nice place, but some people have totally lost the sence of pinning.  LINK WITH LOVE! My pinterest.

4. Hexagon Towel Ring
   

16 comments:

 1. itse olen vielä ihan ulalla koko sivustosta, mutta kivalta näyttää kuvasi siellä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoin. Nyt sinne vasta jaksoin raahautua, saattaa kyllä jäädä aika hiljaiseksi meikäläisen pinterestit;)

   Delete
 2. Anonymous1/27/2013

  Eiköhän tämä taistelu ole hävitty jo vuosia sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikinä ei ole liian myöhäistä muistuttaa. Juuri välinpitämättömyys ajaa ihmiset tekemään vääriä ja liian helppoja ratkaisuja. Erään ystäväni ottama kuva oli jopa julkaistu paikallislehdessä ilman lupaa ja kuvaajan nimeä. Lasku lähti perään.

   Delete
 3. Saman huomannut. Omia kuvia siellä jonkun verran ja linkit johtaa ihan mihin sattuu :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikkiin en ole edes jaksanut kiinnittää huomiota, mutta välillä jos valmiiksi jokin on ärsyttänyt niin olen saattanut näpäyttää;)

   Delete
 4. Mua on ruvennu häritseen myös sellanen juttu, kun ainakin joissain Ruotsalaisissa ja ulkomaisissa blogeissa laitetaan kuvat omaan blogipostiin (jotka ovat siis Pinterestin kautta) ja lähteeksi kuville kirjoitetaan "Via My Pinterest Board" ikään kuin mun taulun kautta ja linkataan siihen. Sekin on outoa :/ Muutenkin oon huomannu et ihmiset ottaa aika reteesti kuvia Pinterestistä omiin posteihinsa ja linkittää sit vaan aika ylimalkaisesti Pinterestiin ison määrän kuvia. On aina hyvä muistuttaa kilteistä tavoista netin käytössä <3

  ReplyDelete
 5. This is the reason I am not an active pinterest idee. Love these pictures!!

  ReplyDelete
 6. kiitos kun jaksoit kirjoittaa tästä vielä kerran, sillä olen täysin samaa mieltä. on suuri sääli, kuinka jaetaan kuvat ja ideat hetkestä hetkeen ajattelematta kuvan tekijää ja muita taiteilijoita, jotka tekevät niin kovaa hommaa jotta saisi näin ihanan tuloksen.

  ReplyDelete
 7. I agree with you on all points, it is frustrating to see one of my own photos with no credit or credit to the wrong place.
  I'm following you now! X

  ReplyDelete
 8. Tuo Pinterest on kyllä ongelmallinen sivusto. Itse käytän sitä lähinnä oman inspiraation säilömiseen - en siis käytä kuvia muuhun kuin omaan katseluun (en julkaise kuvia missään), joten en ole jaksanut perehtyä kuvien lähteisiinkään sen tarkemmin. Kyllähän se varmasti harmittaa, jos vaivalla tehtyä valokuvaa julkaistaan jossain ilman tekijänoikeustietoja. Tämän takia olen myös alkanut vesileimoittaa omat kuvani, vaikka se aina vähän viekin kuvasta tilaa ja häiritsee silmää.

  ReplyDelete
 9. Tärkeä asia. Aina kannattaisi muistaa laittaa lähteet tarkasti ylös; oli sitten kyseessä kuva, teksti tai omiin töihin saatu idea. Samaten toki ärsyttää Pinterestissä se, että siellä näkee jonkun kivan kuvan ja kun haluaisi käydä katsomassa enemmän aiheesta, johtaakin linkki a) jonnekin muualle b) blogin etusivulle, josta voi joutua sitten penkomaan pitkäänkin, ennen kuin löytää kuvaan liittyvän postauksen.

  Yritän olla itse huolellinen, vaikka varmasti virheitä sattuu. Koulussa kuitenkin opetettiin aikoinani vieä hyvin lähteiden käyttö ja merkintä, eli ehkä siitä on jäänyt tämäkin asia tutuksi. Mielestäni tässäkin vika ei ole työkalussa vaan käyttäjässä.

  -Paula

  ReplyDelete
 10. Samaa mieltä! Villit ovat Pinterestin yleiset käytännöt. Itse yritän aina linkata alkuperäiseen lähteeseen varsinkin, kun itse luon pinnauksen enkä vain repinnaa. Paljon tuolla omissakin kansioissani on kuitenkin kuvia, joissa polku alkuperäiseen lähteeseen on kadonnut jo pinnauksia sitten. Lähdettä on vaikea selvittää, vaikka onhan siihenkin keinot esim googlen kuvahakupalvelulla.

  Yksi jännä, vähän ristiriitainenkin ilmiö on muuten sisustuslehdet, jotka itse pinnaavat kuviaan (esim. Scandinavian Deko) ja toivovat niiden lähtevän leviämään. Ei niiden yhteydessä näe valokuvaajan tai stailistin nimeä. Toki sivulla, josta pinnaus on tehty, se näkyy, mutta aika usein tuo linkki jossain vaiheessa katkeaa kun kuvat alkavat elää omaa elämäänsä Pinterestin ihmeellisessä maailmassa.

  Mutta tämä oli jälleen hyvä muistutus! Pitää itsekin alkaa tarkemmin pitää kiinni linkkauksesta. Ja klikkasin jo itseni seuraajaksesi. :)

  ReplyDelete
 11. Onhan se vähän tylsää mutta sinuna vesileimaisin kuvasi. Saisit ainakin credut oikeaan osoitteeseen. Hyvää viikkoa!

  ReplyDelete
 12. Olen täysin samaa mieltä. Creditit sinne minne creditit kuuluu. On törkeää vain pinnata uudelleen välittämättä lähteen mainitsemisesta.

  ReplyDelete