BOKLOK


Skanska ja Ikea kutsuivat kolme bloggaajaa jakamaan ideoitaan ja sisustamaan pienen palan BoKlok kotia Vantaan Ikeaan. Kohteina olivat kolme erilaista BoKlok-kotia ja elämäntilannetta: lapsiperhe, nuoripari ja eläkeläinen.
Minä sain tehtäväkseni suunnitella ja tehdä osan lastenhuonetta. Koska budjetti ja tila olivat rajalliset päätin yhdistää säilytystilan, sängyn, työpisteen ja vaatekaapin muutamaksi kompaktiksi neliöksi. Lopputuloksen uskoisin palvelevan tilassa jossa tarvitaan reilusti säilytystilaa sekä huonekalujen muunneltavuutta. 
Ideat olivat jo osin omassa huushollissa testattuja ja hyväksi havaittuja, kuten se että vaatekaappi ja koulupöytä yhdistetään ja että tauluhyllyt toimivat loistavasti myös pienen tilan kirjahyllyinä. Ikean pax vaatekaapista tuunailtiin työpiste hyllyjä asettelemalla ja "pöytälevyn" alas asennettiin yksi vetolaatikko. Kaapin yhteen sivuun kiinnitettin tauluhyllyjä ja kaapin sisälle asennettiin valo. Sänky taas kasattiin kahdeksasta 40cm leveästä ja 35cm syvästä keittiön seinäkaapista jotka yhdistettiin toisiinsa. Näin ollen syntyi neljä 70cm syvää kaappia. Kaappien päälle asennettiin oikeankokoinen pala työtasoa joka ruuvattiin kiinni kaappien päälle. Koska kyseessä on sänky joka on hiukan normaalia korkeampi niin turvakaide tuunattiin  valmiista naulakosta, joka ruuvattiin työtasoon.  Ja kun lapsi kasvaa voi sänkyä jatkaa tai ottaa kaapit muuhun käyttöön. Jos sängyn asettaa poikittain huoneeseen saa käyttöönsä tällöin kahdeksan 35cm syvää kaappia.
Koska kyseessä oli kahden pienen pojan huone joiden mielenkiinnonkohteita olivat dinosaurukset, luonto ja avaruus, tuotiin näitä asioita pieninä ripauksina huoneeseen. Kaapin ovien kahvat tuunattiin muovisista dinoista jotka ensin spraymaalattiin ja sitten ruuvattiin oviin kiinni. Avaruusmobile syntyi maalatuista puuhelmistä ja tikuista jotka yhdistettiin.

Kaikkia kolmea erilaista kokonaisuutta on mahdollisuus käydä kurkkimassa Vantaan Ikean ravintolan läheisyydessä kuukauden päivät. Kanssa bloggaajat ovat myös esitelleet omat kohteensa sivuillaan: Bambula ja Kotipalapeli.

"BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen. Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset. BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty jo lähes 5 000 BoKlok-kotia. BoKlok edustaa pienimittakaavaista kaupunkirakentamista pienkerrostaloissa. Konseptin ominaisuuksia ovat suojaisa yhteispiha, mahdollisuus pihaviljelyyn sekä taloyhtiön yhteinen pihasauna. Ensimmäinen uusi BoKlok-kohde valmistuu Vantaan Kivistöön vuoden 2013 lopussa. "

Lue lisää: www.boklok.fi ja http://kodit.skanska.fi/Kohteet-ja-asunnot/BoKlok-Vantaan-saunapolku/


Here is some picture of the fun project where I had a change to decorate bit of kids room to Ikea.  This project was a part of Skanska´s and Ikea´s  BoKlok concept.

23 comments:

 1. Riikka, olet mestari!

  ReplyDelete
 2. Huima idea tuo sänky!! Ja muutenkin tosi onnistunut koko lastenhuone. Kekseliäs! Kiitos vinkeistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuollainen sänky oli joskus mielessä toteuttaa edelliseen asuntoomme joten päätin kierrättä vanhat ideat tässä projektissa että suurempikin yleisö innostuisi rohkeammin kokeilemaan erilaisia tuunauksia:)

   Delete
 3. Ei vitsit, kumarran. Mahtava ulkoasu sinun blogilla, ja mikä proggis, wau!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No huh. Kiito! Kaksi päivää näiden sivujen kanssa taistelin eikä vieläkään ihan sitä mitä piti. Vähän hankaalaa koodata kun ei ole koodaaja, mutta tekemällä oppii;)

   Delete
 4. Uskomattoman hienoja ideoita sinulla, aina. Kiitos! :)

  ReplyDelete
 5. Hieno tuo sänky, tykkään.

  ReplyDelete
 6. Love your blog, love your design, wish you could design my playroom storage for me. I have been very inspired by how you use Ikea cabinets in unusual ways. Thanks for the great ideas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. So good to hear:) The point was make a lot of things to tiny space.

   Delete
 7. Todella kaunis ja viimeistelty kokonaisuus. Tuo sänky-kappi-idea on tosi hyvä ja käytännöllinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Kuten aiemmalle vastasinkin, joskus piti tuollainen tuunata kotiin. Nyt tuli hyvä sauma testata ideaa että toimiiko. Eihän siitä hullumpi tullut:) Ainakin pikku asiakkaat näyttivät pitävän kun hiukan taka-alalta vilkuilin;)

   Delete
 8. Anonymous1/07/2013

  Hienolta näyttää! Hyvä idea yhdistää kaapit niin, että sängystä saa sopivan syvän. Löytyisikö sinulta hyvää tee-se-itse vinkkiä kerrossänyyn tms. Kun pieneen tilaan pitäisi saada kohta mahtumaan yksi 3v. ja toinen alta vuoden. Markkinoilla olevat kerrossängyt ovat liian isoja ja rumia rohjoja. Joku Awa roomin sänky on kiva, mutta kallis ja Niemen tehtaiden sänkyjä saa metsästää kissojen ja koirien kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Ei muuta kuin itse rakentamaan sänkyä:) Katsoo mallia vaikka jostain valmiista tuotteesta jos ei itsellä ole valmista ideaa ja sitten tuunaa sängyn mieleisekseen.

   Delete
 9. Mahtava toteutus ja monta plussaa muunneltavuudesta! Hyvät värit myöskin. Mukavan harmoniset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi löytyi ikean valikoimista kivan sävyiset ovet. muuten olisi mennyt maalaamiseksi.

   Delete
 10. Your blog looks freaking fantastic!

  ReplyDelete
 11. Tämä on mun suosikki Boklok! Toi kaappityöpiste ja sänkysysteemi, niin hyvät!

  ReplyDelete
 12. Ihan mieletön. Ihana toi sänky, kirjahyllyinä olevat tauluhyllyt ja kaappi, jossa työtila. Kivat murretut ja rauhalliset sävyt ja ihanan "miehekkäät" pikkumiehelle!

  ReplyDelete
 13. Aivan mahtavia ideoita! Tuo sänky/säilytys/ työpöytä systeemi on loistava!

  ReplyDelete