ETHICAL HEELING



Voihan syys. En tiedä mikä muu tässä pimeässä ja sateisessa vuodenajassa on hyvää kuin ruska ja villatakit. Ei niin mikään. Voisin ihan hyvin skipata loka-maaliskuun ja herätä talviunilta huhtikuussa. Yritän täällä nyt parhaani mukaan parennella ja pirstää itseäni. Iho huuta apua ja samoin kroppa, se kun ei nyt muuta söisi kuin suklaata ja muita herkkuja. Eilen sille kuitenkin tarjottiin vain MakroBioksen supermarjoja ja kyllä se makeannälkä niilläkin hupeni. Illalla vielä kuppi lakritsiteetä ja aamulla sitten virkistävää inkivääriteetä jotta saadaan mopo käyntiin. Vielä kun saisi tämän hormoonihirviön nassun kuntoon. Kiristelee ja kukkii niin maan julmetusti. Toivotaan että näistä Madaran ja Burt´s beesin eettisistä voitehista olisi apua puhdistukseen. Ainakin ne tekevät hyvää omalletunnolle ;) Kuinka te selviätte tästä vuodenajasta? Mistä saatte energiaa?

I am not sure is there anything else worth of loving in this time of the year than fall colours and warm cardicans. I think not. I could easily skip the whole October- March period and wake up in April. 
I am trying to do my best to heal and refresh my skin and body.  I would easily live only by eating chocolate and other yummies. So yesterday I offered to my self only some super berries and licorice tea for my sweet tooth. And ques what? I survived!  Now I attack onto my skin that desperately needs help  and hopefully these ethical Madara and Burt´s bees creams will do the trick. But how do you treat you tired skin and body? How do you survive this dark period of the year?

27 comments:

  1. I love the packaging and the flavours of the tea. Where have you bought them?

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can find those for example from Life.

      Delete
    2. Anonymous11/26/2012

      ..y también desde.. and also from: My Green Today http://www.mygreenwebshop.fi

      Delete
  2. Anonymous10/18/2012

    Tiukkaa tekee kyllä meikäläiselläkin, mutta 8 tunnin yöunet (kahvia vähemmälle ainakin mulla) ja urheilua. Ja terveellistä ruokaa. JOs ei niillä pysy maailman menossa mukana ni sit antaa olla...:D:D T: -M-

    ReplyDelete
  3. Anonymous10/18/2012

    Mä saan voimaa masuasukista ja kohta 2-vuotiaasta rämäpäästä! :D
    Vaikka kyllähän tämä pimeys aika ajoin pistää mielen melkein mustaksi.
    Kynttilöitä ja mandariineja! Sitrushedelmien tuoksu on mielestäni huumaavaa ja muistuttaa kesästä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huomasinkin äsken kaupassa käydessäni että satsumat olivat saapuneet:)

      Delete
  4. Juu, unta tarvii kyllä huomattavasti enemmän kuin valoisana aikana... Tyrnimehuhuikan otan päivittäin, pitää flunssat loitolla.

    ReplyDelete
  5. Hei,

    löysin kotinne eräästä lehdestä, ihastuin tyyliin ja sitä kautta googlettamalla löysin blogiisi... Nyt on pakko laitta kommenttiakin. :)
    Kuulostaa niin tutulta. Täällä hupenee keksipaketti toisensa jälkeen ja väsyttää aivan liikaa eikä piristä yhtään, kun katsoo ulos. TAAS SATAA! :/
    Energiaa kuitenkin kiskon liikkumalla säännöllisesti, kalenterissa on merkattu jokaiselle viikolle kolme ohjattua tuntia jonne menen, eikä selitykset enää auta niiden peruumiseen.

    Voimia syksyyn!
    Terkuin tien toisella puolella asuva ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh. Jos pääsisinkin liikunta tunneille, mutta nyt kun palasin töihin ja kauppaanikin pyöritän niin kaikki liikenevä aika on kyllä lapsille. Onneksi käyn edes kerran viikkoon lapsen kanssa yhteisessä napero taekvondossa.

      Delete
  6. En sitten mistään. En selviä. :)

    Empiirisiin testeihin perustaen, sanoisin, että parhaiten aiempina vuosina ovat toimineet talvireissut kauas lämpimään. Harmillisesti sellaista reissua ei ole bookattuna tulevalle talvelle. Kohta taitaa olla aika kaivaa korvavalot ja kirkasvalolamput esille, mutta ei niillä kyllä pitkälle pötkitä. Talviunet olisivat kova sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alan jo säästämään ensivuodeksi;)

      Delete
  7. Burt's Bees is my favorite line of skin care products. I'm really fond of their lip balms, and I wish I'll be able to replace a raspberry colored-flavored one. The lip ointment is pretty good too... well, everything in their line is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So good to know because this is my first experience of this line.

      Delete
  8. En tiedä olenko oikea henkilö vastaamaan, koska minusta on ihanaa, että meillä on kaikki nämä vuodenajat, ne kuuluvat tänne! Vaikka on se talvi minustakin joskus vähän liian pimeä ja pitkä. Asuin lapsuuteni Kuopiossa ja siellä talvet olivat ihania, lumisia ja kauniita. Sisäsuomen kireäkään pakkanen tuntuu harvoin niin purevalta kuin viima täällä meren äärellä Helsingissä.

    Apuja pimeyeen tuovat perusjutut: D-vitamiini, omegat, monvitamiini sekä riittävä liikunta ja uni. Ulkoilu valoisaan aikaan ja kirkasvalolamppu aamuisin on auttanut myös. Jostain muistan lukeneeni, että ulkona saa pimeimpänäkin aikana ja pilvisimpänäkin päivinä enemmän valoa kuin kirkasvalolampulla on mahdollista saada - ja tuleehan siinä sitä happeakin. Juuri nythän siellä on vielä tosi kaunista, jos löytää sateettoman rakosen tai ei välitä sateesta. Ja meri on aina ihana ja voimaannuttava eli kannattaa suunnata rannalle, jos mahdollista.

    Viltin alle käpertyminen, kynttilöiden sytyttäminen ja herkut ovat myöskin välillä, tai vaikka joka ilta, tarpeen :-)

    Säätä ja vuodenaikoja emme voi muuttaa, joten pitää vaan yrittää sopeutua ja olla itselleen lempeä.

    ReplyDelete
  9. Jos täällä olisikin kunnon talvi kipakkoine pakkasineen ja valkeine hankineen niin varmaan jaksaisi paremmin. Harmittaa kyllä kun talvisin töissä ollaan juuri se valoisa aika, ja minä vietän sen kaikenlisäksi useimmiten pimeässä studiossa, argh! Taidan pyytää työpisteelleni edes sen kirkasvalolampun;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiina (sama)10/18/2012

      Mä yritän välillä käydä lounasaikaan edes lyhyesti ulkona, jos sää on kiva. Käytännössä tämä jää usein yritykseksi, koska töissä on usein niin kiirettä - tai ainakin itsellä sellainen kiireen tuntu, josta on vaikea irrottautua. Juuri siitä kiireen "tunnusta" pääsemisessä olisi itselläni muutenkin paljon parantamisen varaa, sillä harva asia hötkyilemällä paranee - päinvastoin. Pienen breikin jälkeen hommat luistavat yleensä paljon tehokkaammin.

      Helppohan näitä on aina suunnitella, mutta useinkin yllättävän vaikea toteuttaa :-)

      Delete
  10. Moikka!
    Sun blogi on yks mun lemppareista:)
    Meille synty pari viikkoa sitten toinen lapsukainen ja mun
    naama se vasta kukkii ja kiristelee.
    Menin kanssa eilen käymää lifessa ja varasin sieltä ajan semmoseen testiin missä
    katotaan vähän noita yliherkkyysjuttuja jne.
    on meinaa atooppista ihottumaa (stressi ihottumaa) ja vaikka mitä...toivottavasti siitä ois apua jos on voin sitten suositella:)
    Alkaa olee vaan vähä liia tyyristä ja kyllästyttävää testailla kaikkia rasvoja..Taitaa olla se sisänen olento mikä vaikuttaa tohon ihoon ja mieleen:) Ei oo pimeessä aina pirtee mutta yritä pysyä positiivisena ja keskittyä mitä sulla on niin ei kuki iho eikä masenna:)
    Kohta on kevät!
    Iloa sun syksyyn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olen kerran jopa joutunut syömään ihan sellaisen lääkekuurin ja se kyllä auttoi. Joten jos pitkään vaivaa niin ihan ihotautilääkärilläkin kannattaa käydä.

      Delete
  11. Moii! Vitsi olin hukannut/unohtanut sun blogin mun blogitauon ajaksi, mutta nyt taas löysin sen uudestaan. Jes, koska tää on yksi kauneimmista!!
    Inkamarjat ja mulperit on ihania! On pitänyt koittaa myös tuota lakritsiteetä... On ilmeisesti hyvää?!
    -Vilma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lakritsi tee on ihan lemppariani! Ja tätä juo mielellään kun on luomua ja vaikka mitä!

      Delete
    2. Ai niin ja tervetuloa takaisin;)

      Delete
  12. Matka valoon ja aurinkoon piristää. Hetkeksi. Neljä päivää kotinurkissa tuntuu nollanneen loman.
    Tää pimeys on todella voimia vievää sateesta puhumattakaan. Makeanhimoa koitan taltuttaa pussillisella porkkanoita. Ja yleensä käy niin että sen päälle syön kuitenkin suklaata...
    Voimia ja jaksamista! Marraskuu ei voi olla huonompi säiden suhteen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oispa rahaa lähteä matkalle. No tämä kesä mielessä pötkii jo pitkälle ja tänään kun hetkesi aurinko kurkkasi niin kummasti jo sekin antoi voimaa.

      Delete
  13. Anonymous10/19/2012

    d-vitamiineja popsin! talvea innolla odotellen..

    ReplyDelete
  14. The teas are lovely, a great way to detox. I also use echinacea tea which helps to ward off colds!

    ReplyDelete