Calendar 2016 | Giveaway






I made two calendars for the year 2016. Another has already become a familiar from earlier years. It is the minimalist calendar. Another one is botanical calendar, it has beautiful images of plants that I have collected, dried and photographed. Both calendars are available at  RK DESIGN shop.
Minimalist calendar is size A4 and Botanical calendar is slightly larger A3-size. Both calendars have space for notes below each day.

So now is the time to have a giveaway!
Tell me which one is your favorite and where do you plan to hang it?
Good luck. The final draw will take place 01/11/2015



Tein vuodelle 2016 kaksi kalenteria. Toinen on jo tutuksi tullut minimalistinen ja toista kalenteria kuvittavat kauniit kuvat kasveista joita olen kerännyt, kuivatellut ja kuvannut. Molempia kalentereita on jo hyvin saatavilla RK DESIGN verkkokaupastani, joten ehtii siis hyvin vielä vaikka pukinkonttiin itselle tai ystävälle. 
Minimalistinen kalenteri on A4 kokoinen ja siihen mahtuu hyvin kirjaamaan ne tärkeimmät menot. Kasviaiheinen kalenteri on hiukan kookkaampi A3 kokoinen ja jokaisella kuukaudella on erilainen kuvitus sivun yläosassa.  Myös tässä kalenterissa on jätetty tilaa muistiinpanoille jokaisen päivän alapuolelle. 

Nyt siis on aika järjestää pieni arvonta!
Kerro minulle kumpi kalentereista on mieleisesi ja minne sen aikoisit ripustaa.  
Molempia kalenterita arvotaan kaksi kappaletta! Onnea arvontaan. Lopullinen arvonta suoritetaan 1.11.2015 


Ruokakirja


Olen uurastanut yhdessä ystäväni Kaisa Niemisen kanssa jo pitkän tovin ihana kirjan parissa. Kirjaan on koottu reseptejämme sukupolvilta toisille sesonkien mukaan. Eilen vietimme toiseksi viimeisen kuvauspäivän ja teimme teille pienen videon karjalanpiirakoista. Tarkemman reseptin löydätte helmikuussa 2016 ilmestyvästä kirjastamme, Ruokakirja. 

Ruokakirja is a Finnish cooking book that will be launched in February 2016. Yesterday we baked some Carelian pies and made a little video!  Take a look!

Pumpkin soup, Gluten and milk free crepes with caramelized pears and plums


It´s that time in a year when you feel like eating something that warms your body and soul.  
This Pumpkin soup is so soft and creamy that it melts in to your mouth. And these crepes...well you just really need to try these out! 
We make crepes every Sunday and every time I try to make a different filling. Last Sunday I made the crepes with caramelized pears and plums and it was just heaven. 


Pumpkin Soup

1 kg  pumpkin
0,5 dl olive oil
2 tbsp coconut sugar
2 teaspoon cinnamon
2 teaspoon cumin
1/2 tbsp maldon salt (if you use regular salt use it less, like 1-2teaspoons)
7dl veggie stock
2dl soy or coconut cream


Preheat oven to 200 C. 
Cut off the pumpkins top and then halve it. 
Scrape out all of the seeds and strings. 
Peal and slice the pumpkin halves. 
Place the slices into the baking casserole.  
Mix the olive oil and spices into the pumpkin slices and bake for 45-50 minutes or until a fork easily pierces the slices. 
Place the slices into the kettle. 
Add remaining ingredients and bring to a simmer. 
Use emulsion blender to puree the soup. 
Let it cook for 5 minutes and taste.
Serve with fresh sliced coriander, coconut cream and seeds.



Gluten and milk free Crepes

4 organic egg
1l almond or gluten free oat milk
2dl potato flour / farina
3dl rice flour
2tbsp honey or coconut sugar
1teaspoon vanilla powder
1/2-1teaspoon salt

coconut oil (or regular butter if you can eat it)  for baking

Mix the eggs in a large bowl and the add all the other ingredients and whisk the mixture until lumps dissolve. Let the mixture sit for 10 minutes.
Heat frying pan and add one teaspoon of coconut oil or butter. 
Pour small amount of batter into the frying pan, just enough to cover the bottom of the pan evenly with a thin layer of crepe batter. Let this crepe batter cook about 1-2 minutes until the upper side of the batter has set and dried. Then flip the crepe to the other side and let it cook for another minute. 
 Serve the crepes with whisked coconut or soy cream and some fresh fruits or berries.
Or you can also try this next simple recipe.


Caramelized pears and plums( apples are great too)

3 pears or apples
4 plums
1 tbsp cocnut sugar
1 tbsp butter
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon organic vanilla powder

Slice the pears and plums. 
Heat the cooking pan and add butter, sugar, cinnamon and vanilla.
Fry them one minute and then add sliced pears and plums. 
Mix them while cooking around  2-4 minutes. 
Let them cool down for a while before serving. 

________________________________________________________________________________


Taas on se aika vuodesta kun haluaa syödä jotain mikä lämmittää kehoa ja mieltä.
Tämä kurpitsakeitto on niin pehmeää että se sulaa suussasi. 
Teemme ohukaisia ​​joka sunnuntai ja jokaisella kerralla teemme eri täytteen.
Viime sunnuntaina oli vuorossa ​​karamellisoituja päärynöitä ja luumuja.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Kurpitsakeitto ( Gluteeniton, maidoton)

1 kg kurpitsa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl kookossokeria
2 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
1/2 rkl Maldon suolaa (jos käytät tavallista suolaa käyttä sitä vähemmän, 1-2tl)
7dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2dl soija- tai kookoskermaa


Kuumenna uuni 200 C.
Leikkaa kurpitsan hattu ja puolita kurpitsa.
Kaavi pois kaikki siemenet.
Kuori ja viipaloi kurpitsan puolikkaat.
Laita viipaleet uunivuokaan.
Sekoita oliiviöljy ja mausteet kurpitsaviipaleiden joukkoon ja paista 45-50 minuuttia tai kunnes haarukka helposti lävistää viipaleet.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot kattilaan ja anna kiehua minuutti.
Laita kypsennetyt viipaleet kattilaan.
Lisää joukkoon kerma.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Anna keiton olla liedellä miedolla lämmöllä vielä  5-10 minuuttia ja tarkista maku.
Tarjoile keitto tuoreen korianterin, kookoskerman ja siementen kera.



Gluteenittomat ja maidottomat ohukaiset

4 luomu munaa
1l manteli- tai gluteenitonta kauranmaitoa
2dl perunajauhoa
3dl riisijauhoa
2rkl hunajaa tai kookossokeria
1tl vaniljajauhetta
1 / 2-1tl suolaa

Kookosöljyä (tai luomu voita, jos voit syödä sitä) paistettavaksi

Sekoita munat rikki kulhossa ja lisää kaikki muut ainekset joukkoon.Vatkaa seosta kunnes kokkareet liukenee. Anna seoksen seistä 10 minuuttia.
Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle yksi teelusikallinen kookosöljyä tai voita.
Kaada pieni määrä taikinaa paistinpannulle, niin että pannun pohja juuri peittyy. Paista 1-2 min kunnes ohukaisen yläpuolikin on jähmettynyt. Käännä ohukainen toiselle puolelle ja anna kypsentyä vielä minuutti.
 Tarjoile valmiit ohukaiset ​kookos- tai soijakerman ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kera.

Tai voit tehdä lisukkeeksi tämän seuraavan ihanan reseptin.



Karamellisoidut päärynät ja luumut (omenat ovat suuria liian)

3 päärynää tai omenaa
4 luumua
2 rkl kookossokeria
1 rkl voita
1 tl kanelia
1/2 tl luomu vaniljajauhetta

Viipaloi päärynät ja luumut.
Kuumenna paistinpannu ja lisää voi, sokeri, kaneli ja vanilja.
Paista minuutti ja lisää sitten joukkoon viipaloidut päärynät ja luumut.
Paista hedelmiä miedolla lämmöllä 5 minuuttia koko ajan varovasti sekoittaen.
Anna kypsennettyjen hedelmien jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.






Fragile flowers










Pakkasen jäädyttämät hauraat kukkaset ovat kaunein näky syksyn huurteisissa aamuissa. 

Frozen and fragile flowers are the most beautiful sight in these fogy and frosty autumn mornings.