KUUSEN KORVIKE


Luulenpa että hyasinttien tuoksu saa olla tänä vuonna se ainoa elementti (ja kynttilät, glögi ja lämmin syli)) joka tuo joulun meille. Koska kukkaruukut olivat jo käytössä niin kaivoin jälleen kaikki lasipurkit kaapin perältä ja iskin valkoiset joulukukat niihin. Siitä syntyi sievän ja karun kaunis yhdistelmä, joka uppoaa minuun. Ei niin perinteistä ja menee pitkälle joulun jälkeenkin ilman että tarvitsee riisua asetelmia niistä miljoonista jouluhärpäkkeistä joita kukkakaupat ovat tulvillaan. Sammalta tai jäkälää niihin olisi vielä voinut lisätä, mutta hyvä näin. Nyt kun juuret ovat näkyvillä voihan asetelmaa ajatella symboolisellakin tasolla tai sitten ne ovat vain pitkiä matoja kuten eräs pieni mies täällä totesi. Ja jos et ole kummoinen viherpeukalo (kuten en minäkään) niin joulukukkien fb-sivuilta saa hyviä vinkkejä niiden hoitoon.

These Christmas flovers will be my only christmas decoration in this year. (And some candel light, hot drinks and family) Combination of something beautiful and rough.

CARDBOARD ROBOTBlogia jo pidempään seuranneet tietävät että täällä ollaan heikkona robotteihin:) Tällä kertaa päätimme valmistaa niitä itse. Teinkin teille muutamia kuviollisia robottikaavoja, mutta halutessaan tuollainen on helppo vain piirtää suoraan pahville, leikata ja lopuksi maalata tai päälystää maskausteipillä. Hauskoja askartelu hetkiä! 
PAHVIROBOTTI:
1// Printtaa kaksi saman kuvioista tai eri kuvioista robottiaja leikaa kuvat irti.  2// Asettele ja liima toinen roboteista kiinni pahviin. 3// Kun palat ovat liimautuneet ne leikataan irti ja lopuksi toiselle puolelle liimataan toisen robotin palat. Kun nekin ovat kuivuneet voi valmiin robotin koota kasaan. Tästä pääset hakemaan oman robottisi kaavat. 


Those who have followed my blog for a longer time, know that we have a soft spot for robots:)
This time we desided to those by our selves. I also made some patterned templates for you.
But if you dont like my patterns or do not own a printer, these are really simple to just draw to cardboard, cut and after that you can paint your robot or cover it with masking tape. Have fun!

CARDBOARD ROBOT:
1// Print the template you like two times. Cut those robots from paper.  2// Place and clue one of the two robotas into the cardboard. 3// After the parts are glued cut them of the cardboard and glue the other robot  behind the cardboard. After that you can fix those robot parts together from the holes. Here is the link to you own Diy-robot template.

LITTLE DIY PROJECTS FOR RAINY DAYS


Olen mukana yhdessä projektissa josta kerro myöhemmin lisää ja sen tiimoilta meillä on askarreltu lapsille kaikkea pientä, kuten kirjainjuliste( apuna käytin tätä Konstantin Datzin kuvaa) ja pahvimantteja.  Erityisesti pidän marmori- ja kierrätyspaperille tehdyistä timanteista. Tästä linkistä voit ladata itsellesi kaavan timanttiin ja halutessasi tulostaa sen mieleisellesi kartongille. Printtaat vain kuvan ja taittelet niin että tulostusjälki jää takapuolelle. Siivekkeisiin lisätään liimaa tai kaksipuoleista teippiä ja taitellaan ne timantin sisään.  Täältä  löytyy ohjeet tuohon ensimmäisen kuvan geometriseen koriin. Robotti kaavat tulossa myös pian:)

I am in a little project that I will tell you more about later. For that project I made some crafting for example this diy paper alphabeth poster (And I used this Konstantin Datz picture for a help to do it) and some cardboard diamonds. This time I used marblepaper and recycledpaper. I think those are just great. Just print the template and fold it so the picture will stay inside the diamond. Use glue or twosided tape to close those wings inside the diamond.  Here you can download a pdf template for those square diamonds. Here you can find instructions to that geobasket that is on the first picture. Robot template coming soon:)