LASTEN LAATIKKOSÄNKY // KIDS BOX BED
Muutama kuva lisää veljeni luota. Tässä heidän ihastuttava lastenhuoneensa. Melkein kaikki kalusteet ovat itse tehtyjä. Kuten sägyt, tiipii, neulottu viiri ja oikealla seinällä oleva hyllykkö. Leluja on paljon mutta ne on säilötty tilaviin sängynaluslaatikoihin. Yksi taidonnäyte veljeni ja kälyni yhteisistä projekteista on juurikin tuo sänky. Näitä vanerisia lastenlaatikkosänkyjä on mahdollisuus saada erikseen tai yhteen liitettynä. Käsittely sänkyihin tehdään pellavaöljyllä.

Here is annother example of my brothers and his partners work. They make these wonderfull kids box beds. I think here the simplicity and funktionality truly meets. And how nice is their kids room! Almost everything is selfmade here.  Like beds, tiipii, wool garland and those boxes in the right side of the room. Here lives two adorrable little guys and they just love to play. Gladly my brother made these toyboxes under the beds and now those are full of legos, legos and legos:)

OUR GEOMETRIC WALLVihdoinkin seinämaalaus on valmis. Siitä tuli mielestäni aika hieno. Teimme sen sekoittelemalla itse erivärejä. Nyt huomaan että sieltä täältä kotia löytyy aika paljon vaaleanpunaista. Nuo murretun väriset pastellit ovat kyllä jotain sellaista mikä ei taida lähteä  minusta kulumallakaan, sillä ne ovat aina viehättäneet ja seuranneet vaatteissa tai sisutuksessa. Maalit riitti paremmin kuin hyvin joten yksi taulukin syntyi yhteistyössä poikani kanssa. Nyt se komeilee täydellisen epätäydellisessä kollaasissa olohuoneen seinällä.  Loppumaalin loppumaali taas pääsee koristamaan jonkin interiöörin seinää minun ja Susannan tulevassa DIY-kirjassa, ja kyllä siellä varmaan tämä geometrinen seinäkin vilahtaa.

Finally we finnished our geometric wallpainting. I think it looks quite nice. We made it by mixing different colours. Now I notice that there are bits of pink here and there in our home. Some colours just strike me bad. Like all pastels, still after year after year. And the painting you will see on last picture was something that my son and I painted with our left over paints. 

PINCH OF MINT AND GEO BOWL

Tässä muutama otos veljeni ja hänen perheensä kotoa. He tekivät rivitalo asunnostaan kolmion yhdistämällä kaksi pientä huonetta yhdeksi isoksi makuuhuoneeksi jonka takaosassa on vaatehuone. Vaatehuoneeseen on pääsy molemmin puolin sänkyä ja se on jaettu seinällä joka on päälystetty kauniisti vanerilevyillä. Oviaukkojen kohdalla on valkoiset verhot. Kaapit vaatehuoneeseen veljeni rakensi itse ja remontti hoitui hänen ja avopuolisonsa yhteistyönä. Makuuhuone on hyvin pelkistetty. Vain parivuode ja yhden seinänlevyinen string hyllykkö jonka tausta seinä on maalattu mintunvihreäksi tikkurilan X370. Upean valaisimen kälyni Sanna rakensi itse. Ja jos jota kuta kiinnostaa häneltä löytyisi toinen samanlainen ylimääräisenä. Ja tuo teippikulho on myöskin itse tehty. Pohjana Sanna käytti tällaista kulhoa joka oli tehty kovasta pahvista. Ympärille Sanna teki paperimassan jonka levitti kulhon päälle ja kun massa oli kovettunut ja kuiva niin hän maalasi kulhon valkoiseksi.


Here is a few pictures from my brothers and his familys home. They made this amazing walk in closet by connecting to small rooms to one big bedroom. You can walk into the closet from both sides of the bed. The wall between bed and closet is covered with nice plywood panel that my brother made himself. He also made the closet and the cabins too. My sister-in -law made this awesome floor lamp. They are just real bunch of DIY masters in that house.  I really love that lamp. Actually all those carefully picket things  are just great and stands out so nicely against that mint wall. My sister-in-law also made that geobasket by herself. First she made this Diy geoball by using hard cardboard. Then she cover it with plastic wrap and after that with papier-mâchè. When it had dried she just painted the bowl with white paint and took the folded geoball out.

MODERN DIY X-MAS CALENDAR

Tiedän että on vielä hiukan aikaista tälle, mutta kun lähikaupan hyllytkin olivat jo täyttyneet konvehtirasioista niin ajattelin että mikä jottei. En edes oikeastaan ole mikään jouluihminen vaan jos juhlia pitää niin juhannus on siihen mielestäni sopivin päivä. Ehkäpä siksi että se on ainakin toistaiseksi säilynyt ilman kaupallista ylitarjontaa eikä kukaan tule ihmettelemään jos omalla pihalla tai parvekkeella ei ole kokkoa :) Tosin kuin esim. jouluna. Siis eikö teillä ole, kuusta, kinkkua, lahjoja, joululauluja jne???  No eipä juuri ole. Lapset saivat muutaman paketin isovanhemmilta ja yhteisestä päätöksestä suurin osa lahjarahoista laitetiin hyväntekeväisyyteen.
No asiasta kukkaruukkuun. Mietin että miten tehdä astetta tyylikkäämpi joulukalenteri ja syntyi tällainen. Tämä on helppo jokaisen tuunata omannäköiseksi esim. eri kuviolla, värikkäillä langoilla tai värikkäillä numeroilla tai vaikkapa maalaamalla pohja erilaiseksi. Perusajatus on simppeli kuin mikä. Oman kalenterimme tein ns. moderniksi joulukuuseksi eli kolmioita aseteltuna sisäkkäin. Jokaisen kolmion kulmaan naulasin naulan (pohjana vanerilevy) ja lopuksi pujottelin mustaa ohutta kumilankaa ääriviivoiksi. Lanka pitää pingoittaa niin tiukalle että numerolaput pysyvät niiden välissä. Numerolappujen taakse ajattelin kuvittaa graafisia joulukuusenkoristeita jotta meilläkin olisi sitten se koristeltu kuusi aattoaamuna. Ja ennen seuraavaa joulua tätä ihanuutta voi käyttää muistitauluna!
Täältä saat printattua numerot kalenteriin.

Here is a small and simple DIY X-mas calendar. Well I know it is a bit early for this, but after I saw x-mas chocolate in our grocery I thought why not. I did this modern x-mas tree by using plywood board, nails, printed paper and thin black rubberstring. Hammer twelve small nails into the plywood and place those into the corner of each triangle. Then wire and thighten rubberstring between  nails. You can pimp this calendar the way you want by using different shapes and colours. Here you can find printable numbers if you want to do your own calendar. To the other side I will make geometric and graphic baubles so that in christmas evening we will have a decorated tree. And after christmas you can use it as a memo board!


BUG print from RK DESIGN

ETHICAL HEELINGVoihan syys. En tiedä mikä muu tässä pimeässä ja sateisessa vuodenajassa on hyvää kuin ruska ja villatakit. Ei niin mikään. Voisin ihan hyvin skipata loka-maaliskuun ja herätä talviunilta huhtikuussa. Yritän täällä nyt parhaani mukaan parennella ja pirstää itseäni. Iho huuta apua ja samoin kroppa, se kun ei nyt muuta söisi kuin suklaata ja muita herkkuja. Eilen sille kuitenkin tarjottiin vain MakroBioksen supermarjoja ja kyllä se makeannälkä niilläkin hupeni. Illalla vielä kuppi lakritsiteetä ja aamulla sitten virkistävää inkivääriteetä jotta saadaan mopo käyntiin. Vielä kun saisi tämän hormoonihirviön nassun kuntoon. Kiristelee ja kukkii niin maan julmetusti. Toivotaan että näistä Madaran ja Burt´s beesin eettisistä voitehista olisi apua puhdistukseen. Ainakin ne tekevät hyvää omalletunnolle ;) Kuinka te selviätte tästä vuodenajasta? Mistä saatte energiaa?

I am not sure is there anything else worth of loving in this time of the year than fall colours and warm cardicans. I think not. I could easily skip the whole October- March period and wake up in April. 
I am trying to do my best to heal and refresh my skin and body.  I would easily live only by eating chocolate and other yummies. So yesterday I offered to my self only some super berries and licorice tea for my sweet tooth. And ques what? I survived!  Now I attack onto my skin that desperately needs help  and hopefully these ethical Madara and Burt´s bees creams will do the trick. But how do you treat you tired skin and body? How do you survive this dark period of the year?

GEOMETRIC WALL PAINTING - COMING SOON


Pieni vilaus tulevasta seinämaalauksestamme josta mainitsinkin täällä. Aika hidasta puuhaa tämä on, mutta saapa ainakin ihan omanlaisensa seinän.

Sneak peak of our wall painting that I mentioned over here. This is veeeryyy low-speed painting, so be pationed:)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DIY CONCRETE TABLE


Odotan jo niin kovin seuraava kesää, sillä olen vakaasti päättänyt ottaa sen todella rennosti ilman mitään ns. pakollisia pikkuaskareita, kuten nyt vaikka tämä pöytä. Pakko oli kokeilla kun niin kauan siitä olimme haaveilleet. Kun Ikean Melltorp pöytämme pinta alkoi sieltä täältä reikiintyä, saimme betonitaso ajatukselle oivan alustan ilman suurempia kikkailuja. Betonivalu tehtiin ikean vanhan pöytälevyn päälle ja kun betoni oli kuivunut irroitettiin se vanhasta levystä ja betonitaso ruuvattiin vanhoihin pöydän jalkoihin kiinni. En nyt ala täällä sen tarkemmin ohjeita jakelemaan valusta kun niitä on ulkomaan sivut tulvillaan, mutta sen verran vinkkaan että mikäli ei halua yhtä rouheaa pintaa kuin meillä niin kannattaa valita hienojakoisempaa betonijauhetta. Loppusilaus maalattiin pintaan himmeällä kalustelakalla. Vahaakin mietittiin, mutta katsotaan nyt kuinka tuo lakka käyttäytyy kuivuttuaan. Nämä ovat vähän tällaisia kokeilemallahan se selviää juttuja. Rautakaupassa kun myytiin vain ei oota kun kysyimme betonin pintaan käsittelyaineita.

This weeks project was this table. Our Melltorp table from Ikea started look bad and it needed a new board, so we desided to do new board by using concrete. I think it looks just great. All that rough concrete on top and simple white legs under. Now we are just thinking how to seal the surface, because here in Finland they just dont know what to put on top of that condrete. Now we painted some dim varnish there and I just hope it will stay and protect the coating of our table. Any tips are welcome:)

EPAULETTE BY CAROLINA OLSSON AND IDA NOEMI


Epaulette kehykset on suunnitellut Caroline Olsson ja Ida Noemi. Näihin kehyksiin ihastuin ensisilmäyksellä ja yritin saada niitä kauppaanikin myyntiin, mutta valitettavasti eivät ole vielä tuotannossa. Näissä kun on kaikki kunnossa. Tyylikkäät, helpot kasata, ajattomat ja silti niin trendikkäät puun ja kuparin yhdistelmineen. 

These are just everything I need from a frame. Stylish, functional, timeless and still so hip with all that combination of wood and copper.I tried to get these to my shop, but unfortunately those are not in production, yet.

This is what Carolina says about their frames:
With EPAULETTE we wanted to create a frame system with a greater flexibility than traditional frames, focusing on the corners. The corners of a frame is what defines the silhouette and could looked upon as the shoulders of a picture. Epaulette is the french word for a shoulder piece, which can be used as decoration or to show the rank of a uniform. The sides of the frame are held together by L-shaped corner profiles in copper, liberating the frame from any screws and fixed formats. The copper profiles are slid on to the corners as epaulettes and enhance the expression of the frame in a subtile, but characteristic way.

GREY LINEKeittiömme sai hiukan "väriä" pintaansa viikonloppuna. Olimme suunnitelleet siihen jo pitkään marmorilaattoja, mutta koska se olisi ollut tyyris ja työläs toteuttaa, niin idea jäi hautumaan. Ostin jopa marmorikontakti muovia jota kokeilin välitilaan mutta idea tyrmättiin;) Lopulta päädyimme pelkkään maaliin. Aivan uudella tavalla tasolla sijaitsevat asiat nousevat esiin ja saavat ikäänkuin kehykset. Nyt pitäisi jaksaa tupsutella tuo harmaan ja valkoisen raja siistiksi. Itseni tuntien se jää ainakin vuodeksi eteenpäin tuohon kuosiin. PS: Uudet leikkuulaudat ovat saapuneet kauppaani RK DESIGN. Tervetuloa!

I did some painting on weekend. We had thought to put some marble tiles into there but it turned out to be too expencive and too much work so we desided to just paint. I think it looks great and nicely frames all the things on the kitchencounter. Now I only need to finnish that line between grey and white....maybe next year;) PS: There is lots of new things now at my shop RK DESIGN. Like those cuttingboards in these pictures.Welcome!

TODAYS COLOUR

HOMEMADE ARTTänään oli pienten nuhanenien kanssa kotipäivä joten tekemistä piti keksiä. Lapsi ehdotti sormivärejä, mutta kaapin uumenista löytyi vain vesivärit. Aikamme maalailtuamme muistin musteläiskä testit. Oi miten hienoja niistä tulikaan. Muutama pääsee kyllä han kehyksiian asti. Meidän mielestä niissä on perhonen, sammakko ja balettimekko:) Mitä te näette niissä?

Today we did some watercoulour/ink tests. Cheap homemade art by my four year old son. Those turned out to be so great that I will frame a few. What do you see in those? We saw butterfly, frog and ballet skirt:)