NEW SKATEBOARD

Sain syntymäpäivälahjani kuukauden jäljessä ja täytyy myöntää että yllätyin suuresti kun aamulla avasin vaatekaappini ja siellä  komeili uusi kaunis lonkkarini. Nyt vain odotellaan ensikesää ja kuumia päiviä jolloin voi hypätä laudan päälle ja antaa kevyen tuulen vireen viilentää kasvoja.
PS: Vanhat paperipallot saavat hienon uuden ilmeen kun niitä hiukan leikkelee uuten uskoon.

My new longboard.  I wish it would be next summer already!
PS: Just few cuts and you can have whole new look for your old papertissue balls.

PUOLUKKAINEN BROWNIE-MUTAKAKKU


Ensin meillä on aina keittiön siivous ennen kuin koelaboratoriokeittiöni aloittaa hurjat testailunsa. Tällä kertaa syntyi puolukkaisia brownieita.  Hiukan sottaisen näköistä, kun ei testimaistajat malttaneet odottaa mössön jähmettymistä, mutta ah niin ihanaa! (pst siitä saa ihan kunnon palojakin kunhan antaa hetken vetäytyä ja jähmetyä esim. jääkaapissa)


Puolukkaiset browniet
2 luomumunaa
1dl luomusokeria
-vatkaa vaahdoksi-
---------------------------------------------------
300g tummaa luomusuklaata
100g luomuvoita
 -sulata, sekoita ja anna jäähtyä-
---------------------------------------------------
2dl luomu vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
250g murskattuja saksanpähkinöitä
200g pilkottua valkosuklaata
150g puolukoita
-sekoita varovasti ja lisää joukkoon sulattettu 
suklaa-voi seos sekä muna-sokeri vaahto ja
paista pienessä vuoassa 20 min 175asteessa-
---------------------------------------------------
Lingonberry brownies

2 egg
1dl sugar
-whisk to foam-
---------------------------------------------------
300g dark chocolate
100 butter
- melt, mix and cool down-
---------------------------------------------------
2dl flour
2teaspoon bakingpowder
250g crushed walnuts
200g chipped white chocolate
150g lingonberries

-mix carefully together and add melted chocolate and butter and egg-sugar foam into the mix. 
Bake in 175 c  for 20min.-
----------------------------------------------------

WHITE BROWN PINK


Meillä tavarat kiertävät huoneesta toiseen mielialan mukaan. Viikonloppuna tehotiimi eli mieheni ja minä saimme vihdoin tyttären huoneen uudelleen järjestettyä. Vanha peiliovinen kaappi päätyi hänen huoneeseensä ja näin ollen tietenkin oletan ettei vaatteita löydy enää lattialta, sillä nyt ne mahtuvat kaappiin ;)  Leikkelin muutamat koristeet sängyn yläpuolelle jo monet juhlatkin  (häät1, häät2) kiertäneistä paperipalloista.

We had to re-organize our daughters room because she needed more cabin space. Old one with mirrors came into this room from the hall.  Now I wish that all clothes will find their way to indoors because now there is room. I also recycled some old honeycomb tissue ball´s from our wedding. I just made some cutting and the round ones got new shapes.

FOODTänään syötiin hyvin kun kerrankin jaksoin kokata.

Today we ate good food.  For once I had some energy to cook.

PLYWOOD COUNTER

Vaneritaso toi säilytysratkaisuumme viimeistelymmän fiiliksen. Nyt vain ripaus väriä niin hyvä tulee.

Plywood counter gave more finnished touch to our workspace cabins. Now I only grave some colour there and it will be perfect!

COLOURTHERAPYEilen tuli käytyä töiden puolesta kolmessa hyvin erilaisessa ja ihanassa kodissa Turussa. Niiden innoittamana aion tänään käydä maalikaupassa ja antaa hiukan väriä meidän valkoisille seinille. Projekti on ollut suunnittelu asteella jo siitä lähtien kun tähän kotiin muutimme. Pidän valkoisesta ja siitä kuinka se lisää tilantuntua ja heijastaa valoa, mutta nyt tuntuu siltä että tämä väriterapia hanke on toteutettava.

Yesterday I had an opportunity to visit three very different homes at Turku. I was very inspired of the colours in two of those homes so I desided to fulfill our plan of one big colourful wall. I do like white walls and the way they give feeling of space by reflecting the light, but I think I also need one colourtherapy wall;)

RRRRuska, ruisleipä ja raakaruoka. Resepti hyvään oloon.

Fall colours, rye bread and raw food. Todays feel good recipe.

NEW CARPET FROM FLEAMARKET


Kävin kurkkimassa sitä kolmena eri päivänä. Lopulta se hiipi uniini. Tänään se makoilee lattiallamme kuin vanha tekijä konsanaan ja tuo juuri sopivan verran väriä ja lämpöä olohuoneeseemme. En kuitenkan siihen leikkiin lähtenyt että gobeliinin olisin tuohon lykännyt, sekin vaihe on nimittäin joskus käyty läpi;)

I had been peeking fot it in three different days. I even had a dream that I bought it, so of course I could not resist of buying it. Now it is here and brings warmth and colour to our livingroom. Feels like it is always been there.

   

  

STUDIO WM

Vaijeri valaisimessa viehätti niin että piti ottaa selvää kenen aikaansaanos se on. Sieltäpä löytyi paljon muutakin ihasteltavaa.

Wendy Legro (1984) and Maarten Collignon (1984) are Studio WM. - a design partnership based in Rotterdam, The Netherlands. They work in the field of furniture, lightning and interior design with self-commissioned projects and in collaboration with other companies.

The two started working together right after graduation at the Design Academy Eindhoven in 2009, as they discovered their different specializations complement each other very well. WM.’s aim is to fuse functionality with aesthetic form. Inspired by flora and fauna they focus on every detail to bring life into design.

With Lightness in Lines, Studio WM. displays a line of interior products that play with optical illusions in weight and light.


Source: http://www.studiowm.com/Work 

CINNAMON APPLES


Muistan omasta lapsuudestani kuinka joka viikko koulun jälkeen leivoimme ystävieni kanssa sokerikakkuja. Välillä päälle vatkattiin kermavaahtoa ja pakkasesta sulattelimme mansikoita ja toisinaan raaka taikina teki kauppansa ;) Viime viikolla sainkin keskittyä oloneuvoksen rooliin kun tyttäreni innostui tekemään ruokaa. Jälkkäri toteutettiin lasteni (lue mieheni) lempi ruokaohjelman mukaan. Eli makeat wokkiomenat vaniljajäätelöllä Pikku Kakkosen Rikun ja Ramin tapaan.

When I was achild we used to bake cake every week after school. Sometimes we ate it with cream and strawberries and sometimes the cake did not even get to the owen;) Last week my daughter asked for the first time if she could make dinner. I have to say it was really good! And for dessert we made wok apples with cinnamon and icecream.

    

LAST SUNDAY
Viikonloppuna en muuten käynyt katsomassa designia tai marketteja vaan kavereita ja oikein kolmen kourallisen verran. Seuraavana päivänä maistui siksi pizza. Jos ymmärätte mitä tarkoitan;)  Habitaressa ajattelin huomenissa silti piipahtaa, jotten nyt vallan putoa kärryiltä. Tosin en ole  niiden kyydissä ennenkään ollut, mutta jos nyt vaikka urheilun kannalta. Heh, keittiö kuvassa kavinkeitin on jäänyt päälle ja pannu on täysi tietenkin vain minulle:) t: kahvikissa

Our friends had their housewarming party last saturday. Lucky me I had cleaned up on friday because only thing we could do on sunday was to eat pizza:)

Photos:Riikka Kantinkoski

ARJEN AARTEITA


Koko ajan minulta kysytään että onko ollut kiva palata töihin ja miltä nyt tuntuu jne...  No totta puhuen tuntuu ettei hetkeäkään olisi pois ollut ja toisaalta taas kuin olisin täysin uudessa paikassa töissä. On tullut virtaa ja itseluottamusta omiin tekemisiin ja pystyy katsomaan asioita hiukan eri perspektiivistä. Ja jos jokainen päivä olisi kuin viime torstai kun kuvasimme suvilahdessa erääseen lehteen, niin eihän se työltä edes tuntuisi. Niin jouhevasti sateesta huolimatta päivä sujui vaikka olihan siinä miljöölläkin oma merkityksensä. Päivän päätteeksi piti paikka vielä itsellekkin ikuistaa. Käykääpä ihailemassa tuota kaupunkipuutarhaa ja äläkä unohda myöskään kurkistaa värikkäiden konttien uumeniin:))
Sis. Delin kontissa komeilevat muuten himoitsemani Tassle valaisimet jotka ovat Klaus ja Elina Aallon sekä Tero Kuitusen yhteistyön upea tulos.


I wish every day at work would be as fun as last Thursday at Suvilahti:))

Photos:Riikka Kantinkoski

////


Kunhan saan muutaman keskeneräisen työn valmiiksi, niin lupaan inspiroitua ja tehdä jotain uutta kauppaani. Tulossa on ainakin kalenteri ja muutama uusi leikkuulauta. 

As soon as I finnish couple of my projects I promise to inspire myself and start doing some new things to my shop. There will be new cuttingboards and calendar 2013 coming soon:)