DIY WEDDING #2


Viikonloppuna juhlittiin siskoni häitä vanhempieni kotona. Koristelut hoidettiin pienellä budjetilla. Paperiset pallot oli säästetty omista häistäni ja palloviiri tuotiin lastenhuoneesta. Silkkipaperiviuhkat saivat inspiraationsa Susannan tekemästä  juhlakattauksesta ja loput koristeluista hoitui kukkasilla joita laitoimme monen kokoisiin vaaseihin. Kakku oli valmiiksi tilattu luonnonvalkoisella marsipaanikuorrutuksella ja lopullisen silauksensa se sai muutamasta pionista ja valkoisesta freesiasta. 

Last weekend we celebrated my sisters wedding at our parents house and we did only few decorations. Those honeycomb tissue ball´s were saved from my wedding and paper garland was made by me. Silk paper fan´s were inspired by  Susanna´s party decorations.  The cake with natural white marsipan topping was ordered and I just added some white flowers on it that matched with brides bouqet. Simple and easy for small wedding like these.

WALL RUG

Meille muutti jokin aika sitten ryijy. En tiedä onko se vielä löytänyt oikeaa paikkaansa, mutta se tuo juuri sitä oikeaa elämän tuntua kotiimme. Ryijy on äitini kutoma kun olin pieni. Kyllä ne äidit siis ennenkin äitiyslomalla hurahtivat johonkin. Vuonna 1979 kun ei ollut tietokoneita ja blogeja niin meidän äiti kutoi ryijyn. Olimme olleet mummilan kammarissa, minä pinnasängyssä ja äiti kangaspuiden äärellä. Kokonaista yhden pitkän talven oli äitini sitä mummoni avustamana tehnyt. Pitkään ryijy roikkui lapsuuden kodissamme ja nyt se saa roikkua täällä meillä. Ehkäpä kuvaamme perhekuvan sen edessä, kuten ennen vanhaa ihmisillä oli tapana tehdä.

This rug moved to us for a while ago. Mum mum made it when I was a small baby. We had been at my grandparents house and while I was in a cot my mum weawed this wall rug. It took the whole winter to get it ready.  It´s been hanging many years at my parents wall, but now it can hang in our wall. Maybe we should take our family photo in front of it like it was habit in the old times.

LAZY WEEK


Viime viikko oli ja meni. Kuinka ollakkaan kun päätin pitää pientä lomaa ja keskittyä muihin asioihin niin iski tajuton kesä flunssa eikä loppua näy. Kroppa kyllä kertoo kun pitää hellittää. Mutta olipa ihanaa. Nyt vain odotan maanantaita kun meidän perheen yheinen kuuden viikon lomakausi alkaa, ja se kun loppuu, niin tämä rouva palaakin sorvin ääreen ihan niihin oikeisiin töihin. Pitää nauttia siis näistä hetkistä vielä kun voi. Kyllä tulee ikävä myöhäisiä aamuja ja pitkiä iltoja sekä niitä kaikkia päiviä kun ei ole mitään tehtävää ja voi tehdä mitä vaan. Kuten syödä aamiaisen parvekkeella ja viettää siellä koko aamupäivän lukien lehtiä ja rakennellen majoja.

We had a nice week. There was lot to do, but also some nice lacy moments. Now I´m just waiting the next monday when our whole family will be on vacation for next six weeks! What a luxyry!  After that I have to go back to my real day job. I will really going to  miss this time I had at home with my kids and those days when you had nothing to do and you could do anything. Like eating your breakfast at balkony and building a hut or just taking a moment to yourself and reading some magazines.