EASY COATRACK


Koukkuja, rekkejä, tankoja. Niitä on vain jostain syystä kiva väsäillä. Ei tarvittu kuin viisi pitkää harjanvartta (tässä tapauksessa valmista rimaa jotka sahasin 170cm mittaisiksi kappaleiksi)  ja neon pinkkiä narua, joka kuvassa näyttää perus pinkiltä. Kunnon pujottelut ja avot. Hyvin tuntuu pysyvän takit siinä, mutta jos jykevämmän haluaa niin kannattaa ruuvata kepit yhteen tai ainakin laittaa liimaa narujen ja keppien väliin sitomisen jälkeen. Sanoisin että aika ajanhengessä mennään ja simppeli kun mikä.

I just love making hooks, coatracks ect... Don´t really know why. :) This time I made this simple coat rack:) You´ll need five 170 cm long wooden sticks and some neon twine. Just knot the twine several times through those sticks and after that, wind it around the sticks. Just to make sure it stays together you can also apply some glue between the twine and sticks. I think it looks pretty nice for something so simple to do!

Photo credit: Riikka Kantinkoski

///

Työhuoneen saatuani jäin kaipaamaan jotain paikkaa jossa tehdä töitä myös kotona. Siistin hiukan vanhaa makuuhuoneen työpistekomeroa ja nyt on koneelle paikka kotonakin, sillä siellä se suunnittelutyö yleensä tapahtuu. Latasin myös uuden beta version photoshopista ja nyt eikun odotellaan että sen saisi ihan lopulliseen käyttöön. Se on hyvä!

When I moved my things to my studio I started missing some place to work at home too. So I cleaned up my old workingspot from bedroom closet.  It was somekind of spring cleaning:) I also downloaded new beta version of photoshop CS6.  You should try it!  I just love it!


 Photo credit: Riikka Kantinkoski    

ECO BOHEMIA

Mä oon kassialma. Tai siksi mun äitini mua ainakin kutsuu ja pakko myöntää että mulla on tosi monta kangaskassia ja pussukkaa, mutta tällä hetkellä ei taida olla enää ainuttakaan ehjää. Tuollainen mustavalkea kangaskassi voisikin olla aika nappi ostos täksi kesäksi. Reilu ja kepeä. Tai sitten alareunan nahkaiset kassit. Ne vaan on niin yksinkertaiset ja tyylikkäät. No minä puntaroin täällä ja sillä aikaa te voitte käydä katsomassa mitä muuta kivaa eco bohemialla on tarjottavanaan.

Here is some of my favourites from Eco bohemia shop. Eco bohemia strives to offer high quality, timeless, ethical and ecological fashion and childrens products to the eco-conscious consumer. They believe that well designed, beautiful products stand the test of time. They only sell products they truly believe in, which they have tried and tested and buy for theirselves and for their own children. All in all their mission is to promote a lifestyle choice that supports the planet and its people.

    

SWEDISH HASBEENS SS12

Edelliseen postaukseen viitaten tänään ei sitten tarvinutkaan paljon ruokapuolta miettiä, nimittäin sen verran kaarella lähti aamulla pikkumiehillä mahanesteet liikkeelle. Ja kertakaan ei ole oikeaan paikkaan vielä osuttu tyhjennyksen kanssa, joten pyykkihommia on piisannut. Siinä samassa kun latasin kolmatta koneellista pyykkiä ja olin vielä aamutamineissa, niin ovikello soi ja postimies pate kiikutti minulle paketin. Olin aivan ihmeissäni, sillä tilannut en ollut mitään. Ja voih! Se oli sitten rakkautta ensi silmäyksellä. Olin täysin unohtanut että olin lupautunut vastaanottamaan nämä kaunokaiset eco bohemialta, ja kuka sellaisesta voisi kieltäytyä! En minä ainakaan. Nyt on sitten kenkähuolet unholassa ja kumma miten rutkasti sitä saakin energiaa ja arki muuttuu harmaasta ihan pikkuisen vaaleanpunaiseen päin, kun sipsuttelee uusissa kalosseissaan ja siivoaa yrjöjä ;) Kannattaa siis käydä kurkkaamassa swedish hasbeenssin uutuksia jos omat kevät/kesämenokkaat vielä uupuu.

It´s a looong story, but my day turned out to be a bit prettier when I resieved these "love at the first sight" boots :) I had totally forgot that I had said yes when they asked me would I like to have pair of Swedish Hasbeens from eco bohemia. Who could say now to that! Not me. Now this homemum takes her new fancy shoes and continues cleaning up those vomits (yes you heard me right) that are all over the place. There are two little boy´s who aren´t feeling well, but luckily their mum just got some new energy!
 

EAT ME


Taas se aika vuodesta kun joku täällä ruudun takana yrittää epätoivoisesti korjata ruokailutottumuksiaan. En tiedä olenko ainoa mutta aika ajoin poden kyllä huonoa omaa tuntoa siitä mitä syön tai syötän lapsilleni. Viime viikonloppu meni meillä ystäväni Tiinan luona. Me herkuteltiin pizzalla, hampurilaisilla ja kakulla. Lieneekö syy ollut se että matkanteko vähän tyssäsi neljän seinän sisälle kun yksi pieni porukasta sai mahataudin ja minä podin flunssaa,  piti siis päästä helpolla. Oli ihanaa käydä vaikka emme ihmeitä tehneetkään tai edes maailmaa parannettu;) Sunnutaina jatkoimme vielä Lempäälään yksille synttäreille ja siellä on aina niin mahtavat tarjoilut että pelkillä silmillä ei pysty syömään vaan on ihan pakko avata se suukin. Olo oli vielä maanantainakin aika turpea, joten eilen sitten sain niskasta kiinni sen 1274667802 kerran ja ruokakaupasta otettiin vain antieineksiä;) Lapset oli yllättävän kokeilunhaluisella tuulella ja tekivät pekoni-mustikka leivät iltapalaksi. Oli kuulemma hyvää. Itse tyydyin ihan vaan marjoihin, siemeniin ja kermavaahtoon. Nyt sitten vain yritän kehitellä kuinka saisin HALVALLA toteutettua tätä missiota terveellisyydestä viidelle hengelle, ilman super-hyper vehnänalkio ja raakaruoka kikkailuja. Taidetaan syödä vaan tomaatit tomaattina ja lihat lihana jne... Ja kun siitepölykausikin lähenee niin meikäläisen täytyy jättäytyä taas viljoista ja sokerista. Se oli viime kesänä ainoa keino mikä helpotti oloa ja antoi mahdollisuuden olla ilman tokkuraista lääkitystä. Jos siis sellainen vaivaa niin kanattaa kokeilla ihan pari päivää auttaako itselle.
PS: Jos joku tietää blogin tai sivuston josta löytyy halpoja, helppoja ja terveellisiä ruokaohjeita niin otetaan ilolla vastaan!

It´s again the time of the year when we try to start healthier life. I have done it a zillion times, but now I feel so full of €%#"? after our pizza-burger-cake weekend  at Tiinas place. Oh it was fun but now I have to HAVE TO take the next step.  Nothing too fancy, now rawfood, not only vegetables. Just pure and organic food as it is. Too bad we live in Finland so it won´t be inexpencive. So if you know some nice blog or site where I could find simple, healthy and cheap recipes, please let me know:)

Photo credit: Riikka Kantinkoski

VERY FRENCH GANGSTERS                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Vihdoinkin ikuinen ongelma ratkaistu ja ensikerralla meidän pieni nelisilmä saa valita haluamansa pokat ranskalaisilta gangstereilta:) Voisivat kyllä toimittaa näitä suomeenkin, sillä pieneen päähän ei valinnanvaraa täällä juurikaan ole, ellei halua niitä perus muumilaseja metallisangoilla.  Ja meidän neiti ei ole niitä halunnut koskaan. Muovit ne olla pitää ja isot sellaiset:) 

Finally our problems have solved and my little lady get´s her next pair of eyes from these french gangstas! Hopefully someone brings this label  to Finland and soon! I haven´t found any stylish eyewear for little ones from here. But now these ladies behind this eyewear label have hit the spot! BOOM! Thank you! No more those boring eggshaped metallic classes for our kids!

MOS - NEW WEBSHOP

Viimeinkin työhuone naapurit Month of Sundays saivat ihastuttavat vaatteensä ja asusteet uuteen nettikauppaansa! Nyt Month of Sundays on kaikkien saatavilla sillä he postittavat ympäri maailmaa! Täytyypä hakea pian yhdet kierre leggingsit etteivät lopu kesken:)

Finally those talented girll´s from Month of sundays got their beautiful collection to web so that everybody will be able to have piece of MOS to their carderobe! So pure and beautiful and they ship worldwide! I have to make my order before those pretty leggings are soldout! http://store.monthofsundays.fi/

GEO-MAJA

Osallistuin Finlaysonin haasteeseen tehdä jotain lapsille suunnattua käytäen elefanttikangasta. Tämä idea oli pyörinyt mielessäni jo pitkään ja nyt tuntui siltä että olisi hyvä aika kokeilla kuinka maja käytännössä toimisi. Idea on että kolmioista saa tehtyä leikkialustan, rahin/tuolin ja majan.  Ja että kankaat voi irroittaa pesua varten. Muutama tunti ja vähän päälle meni pähkäillessä phytagoran lausetta ja laskiessa oikeaa mittaa kaavoille ja kankaan sekä vaahtomuovin menekille:) Kun siitä urakasta selvittiin niin sitten olikin enää jäljellä viisitoista kolmiota, vetoketjua sekä 90 nepparia jotta pienimmätkin saavat koottua kolmiot yhteen!
Ei siis mikään nopea työ:) No mutta jos vanhoja vaahtomuovipatjoja ym. löytyy sekä intoa pikku projektiin niin ei kun kokeilemaan! Tarkemmat ohjeet kaavoineen Maja-projektiin jaan myöhemmin tänä vuonna tee-se-itse kirjassa:) (johon kylläkin vielä kustantajaa vailla;) )  Sitä ennen jokainen voi tehdä kuvan mallista:)


Finlayson gave me some Elphantfabric and asked me to do something fun for kids! Well this is what I came up with. I have been planning this idea for a while and desided to try it now in real life. It is a playhose that you can unzip to pieces and make a playmatress or a chair:) It took quite a long to acount those phytagoras theorems ect (I hate mathematics) and and draw all patterns. After that there were only fifteen triangles and zippers and also 90 press studs! Well quite a job but what a playhose! You´ll have the patterns and instructions later this year when I finish  DIY book:) (if I  find a good publisher;) 

Photo credit: Riikka Kantinkoski
 

NEW POSTERS


Uusia postereita on saapunut muutama kauppaan. Toisia vielä odotellaan ja kolmansia syntyy pikku hiljaa lisää:) Myös uudet leikkulaudat ja pannunaluset ovat nyt saatavilla! Tervetuloa!

New posters have arrived to my shop. Some of those we are still waiting from the print, but soon the collection is ready:) Also those triangle ect cuttingboards and coasters are now available! Welcome!

Poster from RK Design


WORK TIME

Loma on nykyään minulle yhtä kuin työ sillä se on aina se aika kun itse pääsen sorvin ääreen:) Joten nyt sanoo ompelukone surrur taas kerran ja uudet nupit saavat lopullisen värinsä. Maanantaina palataan asiaan iloisissa merkeissä! Ja jos kankaiden hankinta Finlaysonilta on ollut mielessä, niin luvassa on siihenkin pientä helpotusta:))
Hyvää pääsiäistä! Ja mukavaa pitkää vkonloppua kaikille! 

Holidays means to me same as work, because it´s the time when I can do my own projects. So today my sewingmachine says surrur and my new knobs gets a new colouring. Monday I´ll get back to you with some happy news:) And if you have been thinking about new curtains or other fabric products I´ll give you a little help for that too:))
Have nice Easter and loooong weekend!!!

Photo credit: Riikka Kantinkoski
    

DIY LAMP WITH A RACK

Taas putkia:) Tällä kertaa tuli tehtyä lukulamppu ja samalla siihen syntyi  myös kaksiosainen naulakko. Siihen voi ripustaa kesken jääneen kirjan tai eilisen vaatteet, sillä naulakko ja lamppu ovat sänkyni vieressä. Nyt mietin että jätänkö hökötykseni metallin väriseksi vaiko maalan valkoiseksi vaiko kenties mintuksi...
Homma oli iisi. Mietittiin ensin paprulle minkälainen venkura tehdään ja laskettiin kulma osat, kiinnikkeet ja putkien pituus, sitten vain rautakauppaan. Johdot sun muut löytyi jo omasta takaa. Loppu olikin pujottelua ja kierittelyä pala palalta. Seuraavaksi pöytälamppu, naulakko, paperiteline, oven kahva jne jne... ;)))

Some plumming again:) This time I made this readinglamp to my bedside. There is also two racks on it where I can hang my clothes or unfinished magazine when I go to sleep. Now I am thinking should I paint it or leave it as it is...
This was wery simple to do. Just plan the thing to a paper. Count down how much you need plumming and how many corner piece, attachment piece, and cord you will need. When you have all your accessories then it is just threding and rolling. Next time a desklamp, hanger, kitchenpaper hanger, door  handle ect ect ;))))

      

World Party Day 2012

Aina on syytä juhlaan. Löin kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja fiilistelin tulevien kesähäiden koristelupuolta ja surautin samalla tusinan paperinauhoja ja kaivoin vanhat paperipallot esiin. Tiesittekö muuten että tänään on World Party Day? No nyt tiedätte:) Siispä soitto parhaalle ystävälle ja kutsu teelle. Tai ehkäpä soitto useammalle ja bileet pystyyn!

It is World Party Day today! So make a call to your friends and invite them to have nice cup of tea :)
You can make simple and cheap decoration easily by using handmade papergarlands, honeycomb tissue ball´s and one big stick into the vase and some sliced silkpaper on it.  Voilá! 
 
Photo credit: Riikka Kantinkoski